MOPAN Suceava

Presedintele organizatiei municipale Suceava a PSD, senatorul Ovidiu Dontu, i-a identificat pe cei care se fac vinovati de nefinalizarea lucrarilor la soseaua de centura a Sucevei. In cadrul unei conferinte de presa desfasurata sub genericul “adevarul despre soseaua de centura a Sucevei” Dontu i-a nominalizat pe liderul judetean al PNL, senatorul Gheorghe Flutur si pe Horia Simu, cel care detine societatea de Constructii si Transport din Bucuresti care “a abandonat lucrarile desi a avut la dispozitie fondurile necesare de la bugetul de stat alocate ca urmare a amendamentelor pe care le-am facut”. Ovidiu Dontu a declarat ca a ajuns la aceasta concluzie dupa multe documentari subliniind ca a avut nu mai putin de 10 prezente la sediul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), beneficiarul investitiei de la Suceava, unde a purtat discutii in vederea lamuririi situatiei soselei de centura.

“Lucrarile la cele doua tronsoane care au fost abandonate au avut probleme la fundaţie”

Parlamentarul social democrat a amintit ca in 2011 guvernul PDL nu a mai avut bani sa continue lucrarile la soseaua de centura a Sucevei iar in mai 2012 constructorul de atunci a parasit santierul pentru ca avea de recuperat sume mari de bani. “În 2012 guvernul Ponta prin strategia de a plăti arieratele a început sa rezolve aceasta problema pe care a finalizat-o toti banii de la acea data fiind platiti pina la ultimul leu’, a spus Dontu. El a precizat ca in perioada 2012-2015 an de an s-au alocat bani de la bugetul de stat pentru finalizarea investitiei dar cu toate acestea lucrarile nu s-au incheiat. El a gasit explicatia in expertiza pe care CNADNR a facut-o la soseaua de centura a Sucevei. “Toata lumea se intreba deşi banii sunt de ce constructorul nu se apuca de lucru, de ce nu finalizeaza acest obiectiv de investitii. Lunile trecute a fost finalizata expertiza comandata de CNADNR care a facut lumină in aceasta situatie. Atunci sucevenii trebuie sa înţeleagă de ce un constructor care avea banii an de an in buget nu a trecut mai departe la realizarea investitiei. Motivul este calitatea tehnica a lucrarilor. Deşi am facut numeroase interventii pentru a afla adevarul şi concluziile expertizei abia zilele trecute am reusit să aflu informaţiile necesare desfasurarii activitatii mele de demnitar. Practic in expertiza se spune că şoseaua de centura a Sucevei a fost construita pe un teren neconform . Lucrarile la cele doua tronsoane care au fost abandonate au avut probleme la fundaţie. Din cauza pamintului neconform pe care s-a planificat construirea soselei de centura proiectul nu a putut fi finalizat existind riscul ca să apară tasari sau cedari ale malurilor de pămint . Expertiza inclsiv experiza geo ne arată ca acolo a fost pus pămint de flori. Practic suntem in situatia in care un pamint neconform a fost folosit la realizarea acestui obiectiv de investitii. Pamint neconform adica pamint vegetal, calcaros care în timp nu va putea suporta sarcinile de trafic greu şi foarte greu. Practic folosindu-se pe o fundatie necoforma un pămint neconform lucrarile se apropie de calitatea lucrarilor la artera Sibiu- Orăştie care a stirnit un scandal national. Acest lucru a fost ţinut la secret dar azi putem sa-l aducem in fata sucevenilor”, a relatat Dontu.

“In opinia mea faţă de lucrurile care s-au intimplat şoseaua de centura are doi vinovati: acestia sunt Horia Simu şi Gheorghe Flutur”

El a facut referire la firma de constructii care a blocat lucrarile la soseaua de centura a Sucevei, desi avea banii alocati, firma care apartine lui Horia Simu. “ As vrea sa anunt citeva detalii despre constructorul care a oprit lucrarile şi a blocat practic mersul inainte al invetitiei. Este vorba de o firma din Bucuresti detinuta de Horia Simu cunoscut din afacerile ANRP, afaceri prin care au fost cumparate drepturi litigioase de la proprietarii care erau indrepatiti sa primeasca restituiri de la statul roman. Inteleg ca procutorii DNA au găsit un prejudiciu de 5 miioane de euro. In opinia mea faţă de lucrurile care s-au intimplat şoseaua de centura are doi vinovati: acestia sunt Horia Simu şi Gheorghe Flutur. Analiza pe care am facut-o şi detaliile pe care le-am aflat în urma investigatiilor pe care le-am facut duc la concluzia ca Horia Simu care este un apropiat al PDL si care a detinut firma ce avea contract pentru realizarea solelei de centura a Sucevei impreuna cu Gheorghe Flutur prin deciziile pe care le-a luat sunt practic cei care se fac vinovati de situatia in care este soseaua de centura a Sucevei. Il rog pe Gheorghe Flutur sa-si asume public acest lucru “, a spus senatorul PSD.

Dontu solicita CNADNR sa finalizeze lucrarile la centura Sucevei in regie proprie

Ovidiu Dontu a spus ca CNADNR a demarat proiectarea in vederea vederea refacerii lucrarilor neconforme de la soseaua de centura a Sucevei in regie proprie cu termen de finalizare data de 25 aprilie. “Inteleg că refacerea la stadiul calitativ corespunzator a soselei de centură va fi facuta începind cu data de 1 mai. Ceea ce voi încerca să intervin ca senator este sa se mentina solutia tehnica elaborată de specialiştii CNADNR anul trecut si anume ca CNADNR să execute în regie proprie şi restul de 10% cit a mai ramas pentru a finaliza intreaga investitie. De aceea azi am adresat o scrisoare conducerii CNADNR prin care am solicitat acest lucru. Intrarea intr-un proces de achizitie publica ne-ar aduce in situatia in care aceasta investitie sa se prelungeasca la nesfirsit prin eventualele contestatii”, a mentionat Dontu. El l-a intepat pe Gheorghe Flutur dupa ce acesta a anuntat recent ca va face o noua interelare catre ministrul transporturilor in privinta finalizarii soselei de centura a Sucevei. “Ii urez bun venit in aceasta preocupare domnului Gheorghe Flutur numai că inteleg că atunci cind a mers la zidul mortii unii suceveni ni s-au plins şi am primit chiar telefoane prin care ni s-a semnalat prima vizita in municipiul Suceava a senatorului pe care ei l-au ales. Foarte multi suceveni întrebau de activitatea domniei sale şi daca e să ne referim la activitatea lui în 2014 vedem ca Gheorghe Flutur are o prezenţă la vot de 35%. Domnul Gheorghe Flutur incearcă să recupereze inactivitatea pe plan local prin putinele aparitii pe care le-a avut. Spunea pe holurile Senatului ca are atribuţii din partea PDL ca secretar general să reorganizez acest partid. Sper să fi fost de folos pentru ţară că domnul Gheorghe Flutur reorganizeaza filialele PDL. De asta domnul Flutur nu a putut sa ajunga la serviciu nu a putut să aiba o activitate corespunzatoare in opinia mea nici la Suceva şi nici in Senatul Romaniei. De aceea il invit să fie mai prudent atunci cind înearcă sa forteze o campanie electorala care nu-si are rostul aici”, a mai spus Ovidiu Dontu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava