Președintele organizației județene a PSD, senatorul Ioan Stan, s-a arătat ”uluit” de faptul că județului Suceava i s-au alocat ”zero” lei la recenta rectificare bugetară așteptată cu interes ” de o țară întreagă bulversată de efectele pandemiei, dar și de nevoile  arhicunoscute ale vieții de zi cu zi”. ”Am constatat uluiți că celui de al doilea județ al țării ca mărime, cu una dintre cele mai vaste rețele de drumuri judetene, cu atâtea centre de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică, cu centre de îngrijire a persoanelor în vârsta, cu o multitudine de obiective culturale, ș.a.m.d., i s-au alocat 0 lei”, a spus Stan.

”Am văzut zilele acestea că cel care ar trebui să lupte pentru județ, respectiv președintele Consiliului Județean Suceava, a adoptat subit metoda delegării de autoritate pentru treburile de interes public”

El a amintit că social democrații au adus în prim plan de nenumărate ori problemele cu care se confruntă județul Suceava solicitând sprijin de la Guvern  ”și chiar am avut momente în care am crezut că apelurile noastre vor determina o schimbare de atitudine a acestora și că nu vor lăsa județul nostru la voia întâmplării”. ”Dar cu toate acestea, Consiliul Județean Suceava n-a primit niciun un leu! Or aici discutăm despre un județ condus  de reprezentanți ai PNL. Ba mai mult, am văzut zilele acestea că cel care ar trebui să lupte pentru județ, respectiv președintele Consiliului Județean Suceava, a adoptat subit metoda delegării de autoritate pentru treburile de interes public. Este adevărat că e mai simplu când n-ai bani, să pui pe alții la treabă, dar totodată ne-am gândit că cei de la guvernare au ales să nu atragă atenția asupra județului nostru cu o alocare bugetară semnificativă, având în vedere „performanțele” Spitalului Județean care sub oblăduirea domnului respectiv au devenit cunoscute pe plan național în cel mai negativ mod cu putință. Dar considerăm că aceste aspecte n-ar fi trebuit nicicum să fie decontate de cetățenii județului nostru, care chiar aveau nevoie  să intre banii respectivi în administrația publică suceveană”, a arătat liderul social democrat.

”Apelurile noastre cu privire la importanța deschiderii spitalului nou de la Fălticeni nu au însemnat nimic nici pentru conducerea județului, nici pentru guvern”

Ioan Stan a adus în prim plan situația noului spital din Fălticeni care a primit o sumă derizorie insuficientă pentru a face posibilă deschiderea lui. ”De asemenea, ne întrebăm cum rămâne totuși cu promisiunile făcute de cei care răspund de sănătatea românilor, în urma vizitelor făcute la spitalul municipal Fălticeni? Practic, aceștia au constatat ce există la fața locului, au luat la cunoștință de ce ar fi nevoie pentru a-l deschide și cam atât. Bineînțeles că au promis alocarea banilor necesari pentru achiziția de aparatură medicală, dar s-au rezumat doar la asta, fără a se ține de cuvânt, în ciuda problemelor cu care se confruntă județul nostru de la izbucnirea pandemiei de Covid-19. E drept că înainte de rectificare au dat o sumă derizorie, care nu a ajutat cu nimic la deschiderea acestei unități spitalicești, fiind mai mult un exercițiu de imagine, decât un ajutor real pentru comunitate. Este evident, în acest context, că apelurile noastre cu privire la importanța deschiderii spitalului nou de la Fălticeni nu au însemnat nimic nici pentru conducerea județului, nici pentru guvern. Suntem îndreptățiți astfel să ne întrebăm, oare ce mai trebuie să se întâmple cu județul nostru pentru ca acestă mașinărie disfuncțională numită Guvernul Orban, să funcționeze corespunzător?!?”, a mai spus Ioan Stan.

”Chiar credem că lucrurile sunt atât de grave încât doar colaborarea între cei competenți și capabili să ofere soluții ne poate scoate la liman”

Senatorul social democrat constată că în fiecare zi suntem bulversați de comunicatele și declarațiile contradictorii făcute de membrii puterii. ”De la ministerul muncii ni se spune că avem bani de salarii și pensii. Imediat, ministrul finanțelor iese public și ne bate obrazul afirmând că ,,vom vedea la execuția bugetară dacă vom avea bani”, pentru ca cel  târziu a doua zi să apară premierul care ne spune să stăm liniștiți, că sunt bani pentru toate. Pe de altă parte, ministrul învățământului a performat în a zăpăci atât elevii cât și cadrele didactice cu privire la calendarul școlar, la modalitatea în care se vor desfășura examenele naționale precum și admiterea la facultate. Tot aici trebuie să amintim afirmațiile ministrului de sănătate despre carantinarea persoanelor de peste 65 de ani în hoteluri, afirmații care au fost puse pe seama domnului profesor Streinu Cercel, finalizate cu demiterea celui din urmă, acțiune pe care o considerăm total eronată. Ca să nu mai discutăm despre faptul că agenția de evaluare financiară Moody’s a modificat perspectiva economică a României de la stabilă, la negativă, aceeași perspectivă fiind confirmată și de alte agenții internaționale. Să nu-și imagineze cineva că nu conștientizăm specificul nemaiîntâlnit al vremurilor pe care le trăim. N-a spus nimeni că e ușor. Chiar credem că lucrurile sunt atât de grave încât doar colaborarea între cei competenți și capabili să ofere soluții ne poate scoate la liman. În acest context, faptul că președintele consiliului județean tace mâlc și-i împinge la treabă pe alții  urmând, desigur, să-i facă răspunzători pentru un eventual eșec, nu este de natură să ne dea vreo speranță. Asta pentru că, în  aceste momente dificile pentru toată lumea, avem nevoie de oameni responsabili la conducere, care își asumă ce fac, nu care caută alți vinovați pentru propriile greșeli”, a încheiat președintele PSD Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava