MOPAN Suceava

Senatorul PSD de Suceava, Virginel Iordache, anunță cu satisfacție faptul că președintele Klaus Iohannis a promulgat legea conform căreia Ministerul Educației va asigura „la cerere” fiecărui elev și profesor laptop sau tabletă pentru educația online. Asta în condițiile în care inițial, Guvernul și Ministerul Educației au dat aviz negativ inițiativei legislative. “În sfârșit, munca depusă în Comisia de Învățamânt, ca membru, a dat roade”, a spus cu bucurie senatorul social democrat.

Actul normativ respectiv modifică și completează două articole din Legea Educației nr 1/2011 și prevede următoarele: ”Ministerul Educației și Cercetării asigură elevilor și profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive și acces la internet, pentru accesarea Bibliotecii Școlare Virtuale, Platformei școlare de e-learning și a altor platforme educaționale agreate.”

Pe lângă dispozitivele pentru accesarea platformelor, ministerul primește prin modificarea legii Educației și sarcina de a asigura „la cerere” profesorilor și elevilor care solicită astfel de dispozitive. Iată conținutul acestei modificări legislative: „Asigură, la cerere, fiecarui cadru didactic și fiecarui elev un dispozitiv – laptop sau tabletă, conectat la internet, pentru a putea participa la activitațiile de e-learning.”
”Am ținut neapărat ca această modificare legislativă să fie realizată pentru a elimina discrepanțele educaționale ce apar între elevii a căror familii au venituri mici și a celor cu venituri mari. Astfel, copiii ce provin din medii defavorizate vor putea împrumuta de la școală o tabletă sau laptop, pe care îl vor putea folosi, în procesul de învățământ, tot timpul anului școlar. La sfârșitul anului școlar, copiii vor returna școlii mijlocul IT. Este exact ca împrumutul de cărți de la bibliotecă. În același mod se pot derula lucrurile și în cazul cadrelor didactice”, a explicat Iordache.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava