MOPAN Suceava

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Constantin Cadariu, a dat asigurări că românii vor plăti același tarif ca și anul trecut la energie electrică, de 0,71 lei pe kw. Daniel Cadariu a arătat că în timp ce USR și AUR plănuiau să dea jos Guvernul României în toiul creșterilor mondiale ale prețurilor la energie electrică și gaze naturale, președintele PNL Florin Cîțu și PNL găseau cu soluții concrete pentru a ajuta românii să facă față creșterii prețurilor la energie.

„PNL a fost cel mai responsabil dintre toate partidele, ridicând primul problema ajutorării românilor în contextul creșterii prețurilor la energie și venind primul cu soluții concrete – de pildă legea consumatorului vulnerabil”, a spus Daniel Cadariu. El a explicat că sunt trei tipuri de soluții, iar toate trei vor fi implementate, respectiv plafonarea prețurilor, compensarea parțială a facturilor și amânarea la plată.

Daniel Cadariu a explicat și cum funcționează soluțiile PNL pentru energia electrică, precizând că prețul pentru energia electrică va fi plafonat la nivelul de 1 leu / kwh, din care prețul energiei plafonate este de 0,525 lei/kwh, pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022. „Compensarea se va face pe kilowatt oră și va fi de maximum 0,291 lei / kwh, iar limita maximă a consumului de energie electrică pentru care se oferă compensații se mărește de la 1.000 kilowați oră (kwh) la 1.500 kwh, valoare cumulată pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022”, a mai spus senatorul PNL de Suceava. El a adăugat că la la gaze naturale prețul se plafonează la nivelul de 0,37 lei / kwh, iar compensarea pentru gazele naturale se acordă pentru un consum de maximum 1.000 metri cubi de gaz pentru cele cinci luni menționate (noiembrie – martie). De asemenea, Daniel Cadariu a declarat că pentru întreprinderile mici și mijlocii, se reduce TVA pentru energia electrică și gazele naturale de la 19% la 5% și în plus, IMM-urile vor fi scutite în următorii cinci ani de plata contravalorii accizei, atât la curent, cât și la gaze, a certificatelor verzi și a contribuției pentru cogenerare de înaltă eficiență la energie electrică.

„Am vrut să ne asigurăm că acordăm ajutor celor care au nevoie și sunt strâmtorați cu banii, nu celor care pot folosi subvenția pentru a-și încălzi piscina sau casa de vacanță. Compensarea pentru gazele naturale va fi de maximum 33% din valoarea facturii. Prin urmare, în condițiile în care facturile la gaz vor crește, statul va compensa până la o treime din valoarea acestor facturi. Și pentru că USR și AUR au dat jos guvernul Cîțu și nu putem să emitem ordonanță de urgență pentru a rezolva mai rapid această problemă pentru a-i ajuta pe cetățeni și mediul de afaceri, suntem obligați să intervenim în Parlament prin amendamente și să nu mai tragem de timp”, a încheiat Daniel Cadariu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava