MOPAN Suceava

Senatorul PNL de Suceava, Constantin Daniel Cadariu, consideră că PSD a ajuns să „confunde țara cu propria moșie”. Daniel Cadariu a transmis astăzi că vizitele liderilor PSD din ultima vreme în județul Suceava nu au adus nimic bun acestui județ. ”Sau poate unora le-o fi adus. Și mă refer aici la șefii PSD, poate și la unii primari PSD. Poate. Pentru mine este foarte clar că PSD, dincolo de declarații sforăitoare de campanie, nu a făcut nimic pentru acest județ. L-a neglijat, l-a condamnat la izolare!
Au fost la Sucevița. Aici trebuiau să spună, nu-i așa, ceva și despre acest județ, despre ce au de gând cu șoseaua de centură, cu datoriile la Utilități și Mediu și cu multe altele. Declarații, promisiuni, care s-au dovedit a fi minciuni. Ca de fiecare dată!”, a spus Cadariu. El a amintit că zilele trecute, primarii PSD au fost chemați, la Suceava, la o întâlnire cu ministrul dezvoltării regionale, viceprim-ministrul Paul Stănescu, cu Marius Nica – ministrul Fondurilor europene și cu Adrian Gâdea – secretar de stat,  coordonatorul implementării PNDL.
„Acești domni, fac parte, încă, din Guvern, și ar trebui să știe că este Guvernul României, nu al PSD. Normal nu poți să discuți proiecte atât de necesare pentru toate localitățile doar cu primarii tăi.
PSD recidivează pentru a câta oară în relația cu primarii. După ce i-a luat la bucată, folosind o ordonanță neconstituționale, OUG 55/2014, folosește acum PNDL – ul în același scop”, a declarat senatorul liberal.
Făcând referire la PNL, Daniel Cadariu a spus că „primarii nu trebuie să mai fie umiliți și să fie obligați să stea cu mâna întinsă la guvernanții PSD”.
Cadariu a mai declarat că PNDL reprezintă principala sursă de finanțare pentru infrastructura locală, iar teoretic, acest program are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice în domeniile sănătate, educație, apă-canalizare, energie termică și electrică, industrie și iluminat public, transport, drumuri, salubrizare, cultură și sport.
„Practic, nevoile comunităților locale se reflectă în numărul foarte mare de proiecte depuse la nivelul întregii țări, din care nici jumătate nu au fost aprobate”, a adăugat senatorul PNL de Suceava. Daniel Cadariu a mai precizat că potrivit unei situații prezentate recent la Parlament de către reprezentanții ministerului de resort, până la această dată, au fost semnate doar 20% din contractele aprobate, deși până la sfârșitul anului 2017 trebuie semnate toate contractele de finanțare. „Din județul Suceava, doar 10 % din total ! Foarte puțin, gândindu-mă la nevoile și așteptările atât ale primarilor, dar mai ales ale locuitorilor județului nostru. Este îngrijorător ce se întâmplă cu proiectele județului Suceava. Și trebuie să mai spun ceva care nu este în regulă. Din acest mic număr de proiecte semnate doar 29 % sunt ale primarilor PNL. Ce vină au locuitorii din comunitățile conduse de primari PNL? Ce vină are acest județ?
Întreb domnilor guvernanți de la PSD, ce se întâmplă cu așteptările tuturor primarilor și mai ales ce se întâmplă, domnilor aflați la guvernare, cu nevoile sucevenilor, pe care i-ați mințit la alegerile parlamentare și pe care continuați să-i mințiți?”, a încheiat senatorul liberal Constantin Daniel Cadariu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava