MOPAN Suceava

Cei 25 de membri ai Asociaţiei „Seniorii Bucovinei” au fost invitaţi de către deputatul PDL de Suceava, Sanda Maria Ardeleanu, să sărbătorească 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, în Parlament. Sanda Maria Ardeleanu a făcut această invitaţie în cadrul întâlnirii cu membrii acestei asociaţii sucevene, care îşi are sediul în Casa Prieteniei din Suceava. „Aproape din întâmplare, și oricum, mult prea târziu, dar mai bine mai târziu decât niciodată, am aflat despre existența unei Asociații, de fapt, un club elitist, “Seniorii din Bucovina”. “Vecini” la Casa Prieteniei cu Biroul Francez, nu se putea să nu dorim să ne întâlnim. Şi pot să spun că a fost o reîntâlnire peste decenii! Colegi universitari, foști profesori din generală și liceu, colegi profesori de limbi străine, chimie, geografie, filosofie, ingineri, magistrați și avocați, personal medical, cu toții autointitulați “seniori ai Bucovinei”, se află împreună de patru ani. Doar 25 de persoane, un număr finit, ca în College de France, “nemuritorii” există și la Suceava”, a spus Ardeleanu, care candidează pentru un nou mandat de deputat din parta ARD, alianţă din care face parte şi PDL.

Sanda Maria Ardeleanu a precizat că tema dezbaterii la care am fost invitată a fost “Femei celebre”, în cadrul întâlnirii vorbindu-se despre câteva dintre româncele celebre, însă discuţiile au fost axate şi pe preocupările şi proiectele personalităților sucevene care fac parte din „Seniorii Bucovinei”.

„A fost o întâlnire fără vrajbă, fără agresivitate, fără răutate sau invidie, cu dorința de a învăța în continuare, de a-și desăvârși profilul intelectual. Acesta este spiritul care domnește în cadrul Clubului elitelor sucevene, unic în țară, dar integrat în “mișcarea vârstei a treia” din Europa.

Am vorbit mult despre viitor. I-am invitat să sărbătorim anul acesta 1 Decembrie la București, în Parlamentul României. Mi-au spus că vor o Facultate a seniorilor la Universitatea din Suceava, după modelul celei de la Cracovia, unică în lume. Mi-au spus că doresc să dialogheze mai mult cu tinerii. Au terminat un modul de engleză, unul de IT, iar acum învață toți franceza. La despărţire le-am spus: <Vă rog să-mi rezervați și mie un scaun printre dumneavoastră!>”, a mai spus Sanda Maria Ardeleanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava