Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat de presă:

Există, cu siguranță, un spirit al Colegiului Tehnic C.F.”Unirea”, Pașcani, care îi aduce împreună, peste ani, pe absolvenți, pe cei din bănci și pe dascăli deopotrivă. Cu fiecare promoție se simte o pierdere temporală, fiecare absolvent fiind măsura vârstei profesorilor, a școlii în cele din urmă.

Sâmbătă, 12 mai 2018 a fost timpul  reîntoarcerii la școală pentru pionierii liceului industrial pășcănean – Promoția 1978, împreună cu Generația de Aur a profesorilor Colegiul ui Tehnic de Căi Ferate ”Unirea”. Dumnealor sunt cei care au șlefuit cu mintea și sufletul actualul campus al școlii noastre. Dascălii prezenți la acest eveniment emoționant au fost domnul profesor Muraru Alexandru, care în acea perioadă ocupa funcția de director, domnul profesor Tîrpescu Pavel, fost director adjunct al școlii, domnul profesor de matematică Cojocaru Dumitru, domnul profesor Balaiasa Gheorghe, domnul profesor de educație fizică și sport Pintilie Gheorghe, fondator al echipei de rugby din oraș, domnul profesor-maistru Avramiuc Vasile, doamna profesor de limba rusă Abramiuc Paula.

Un mesaj deosebit, încarcat de emoție, a transmis și doamna profesor de limba romană, Podoleanu Ecaterina: “…Îmi amintesc mai limpede primele mele promoții, chiar mai bine decât pe ultimele, poate pentru că elevii de atunci erau mai maturi, mai aplecați spre studiu, mai ambișioși, mai motivați. N-o luați ca pe un compliment de complezență, nu-mi stă în fire să fac așa ceva. Este purul adevăr pe care îl exprim puțin nostalgic…”. La fel de frumos a fost și mesajul doamnei director Daniela Orășanu, care se găsește astăzi la cârma acestei școli cu tradiție, cea mai veche unitate de învățământ a orașului Pașcani: “Tradiția ceferistă de aproximativ 150 de ani a orașului nostrum adduce în Galeria Oamenilor de Seamă, absolvenții celei de-a doua promoții de liceu industrial pășcănean. (…) Recunoștință infinită stimați seniori ai Colegiului Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Pașcani!”

Așezati în bănci, ca atunci când erau colegi, foștii elevi, azi adulți în toată firea, o parte dintre ei chiar bunici, s-au bucurat de ocazie și au rememorat, poate cea mai frumoasă perioadă a vieții lor, fără probleme, fără griji. S-au îmbrățișat, au depănat amintiri din perioada adolescenței și au mulțumit profesorilor care le-au călăuzit drumul spre succes. Au fost clipe memorabile și emoții, foarte multe emoții… Și s-au despărțit cu promisiunea că se vor revedea în fiecare an, hotărând să păstreze tradiția.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava