MOPAN Suceava

Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM) a organizat marţi, la Piatra Neamt, primul eveniment din seria celor 7 Conferinte de diseminare a rezultatelor proiectului strategic “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, prilej cu care au fost decernate diplomele de absolvire primei serii de cursanti a Programului de educatie manageriala din cadrul proiectului.

Cei peste 80 participanti din Regiunea Nord-Est au avut ocazia sa se intalneasca cu expertii, profesorii, colegii absolventi, pentru a impartasi experienta personala si a acumula noi informatii si competente pentru dezvoltarea personala si a propriei afaceri.

Conferintele sunt parte integranta din proiectul strategic “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania”, proiect derulat de FNTM in parteneriat cu ANTREC Romania si ASAJA Spania si cofinantat din Fondul Social European.

Initiat in 2011, proiectul a avut ca activitati principale:

– consultanta personalizata pentru dezvoltarea afacerilor pentru intreprinzatori si manageri de pensiuni, acordata de catre cei 14 consultanti ai FNTM si ANTREC, prin cele sapte birouri regionale;

– Organizarea a 7 conferinte regionale motivationale de promovare a proiectului in luna iunie 2011, care s-au bucurat de participarea aproape a 1600 de beneficiari;

– 26 Rapoarte de cercetare si brosura “Caracteristicile unei marci in devenire – Turismul de pensiune din Romania” rezultate in urma desfasurarii de interviuri cu peste 700 turisti romani si straini, chestionare cu peste 5000 turisti straini, 5600 turisti romani, interviuri cu 350 manageri de pensiuni, brainstorminguri, focus-groupuri, desk-research.

– Program e-Learning de educatie antreprenoriala si consultanta pentru intreprinzatori in turism, pentru peste 1500 de beneficiari ce au studiat in cadrul platformei in perioada februarie 2012 – februarie 2013. Programul contine 5 module de curs: IT&C, Management Financiar, Management Turistic, Marketing si Promovare si a fost initiat printr-o pregatire IT si 7 sesiuni de instruire in format traditional, timp de doua zile, in februarie – martie 2012.

– Lansare si dezvoltare portal de promovare a pensiunilor, www.cazarelapensiune.ro si o platforma B2B de interactiune intre pensiuni si furnizori de servicii conexe in domeniul turismului, cele doua elemente stand la baza crearii comunitatii turismului de pensiune din Romania (deja peste 3350 de afaceri inregistrate).

– Schimb de experienta in Spania – 100 beneficiari e-Learning, intreprinzatori in turism si manageri de pensiuni, au participat la schimbul de experienta, ce a constat in vizita la 24 afaceri turistice de succes din Spania si acces la bune practici europene, in perioada februarie – martie 2013.

– Catalogul Pensiunilor din Romania cu peste 2000 pensiuni la nivel national, editat in romana si engleza, in martie 2013.

– Diseminarea rezultatelor proiectului si acordarea diplomelor beneficiarilor, in cadrul a 7 Conferinte finale in aprilie 2013.

Valentin Miron, vicepresedinte FNTM si managerul proiectului, a prezentat rezultatele atinse in urma derularii activitatilor din proiect, acestea depasind considerabil obiectivele propuse la debutul proiectului.

Din randul participantilor care au dezvoltat noi afaceri pe parcursul proiectului, Constantin Popa, care a deschis Pensiunea Royal “intr-o zona cu oameni fericiti, unde si visele se odihnesc” si Mariana Negoita, care a lansat pensiunea Vis de Munte, au dorit sa adreseze felicitari FNTM-ului pentru aducerea unui plus de valoare prin proiectul “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania” pentru dezvoltarea afacerilor in turismul de pensiune.

Urmatoarea conferinta de diseminare are loc in data de 4 Aprilie 2013, la Cluj-Napoca. Programul complet al conferintelor, precum si informatii detaliate despre proiectul “Intreprinzatori in turism – Pensiuni in Romania” pot fi accesate la www.intreprinzatorturism.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava