MOPAN Suceava

Una dintre prioritățile administrației locale din comuna Cornu Luncii este aceea de a asigura asistența medicală permanentă tuturor locuitorilor dar îndeosebi copiilor și bătrânilor. Un prim pas pentru asigurarea de servicii medicale integrate a fost făcut prin angajarea la Primărie a unui număr de trei asistente medicale comunitare. Potrivit primarului Gheorghe Fron, cel care a venit cu initiativa, inițial a fost angajată o asistentă însă din cauza nevoilor mari recent au mai fost angajate două asistente medicale comunitare. Acestea sunt prezente la orice oră din zi și din noapte acolo unde este nevoie de ele.

”Programul de lucru este de 8 ore , dar în caz de urgențe medicale , ele răspund la telefon la orice oră și dacă este cazul se face deplasarea la domiciliu. Scopul nostru este să asigurăm permanent asistența medicală și în mod special după ora 14.oo , atunci când un copil sau un bătrân are probleme de sănătate. Cele trei asistente trăiesc în mijlocul celor pe care îi au în grijă și fac toate eforturile posibile să vină în ajutorul omului cu probleme de sănătate. De fapt acesta este primul pas făcut pentru asigurarea sănătății cetățenilor din cele 9 sate ale comunei noastre. Urmează și alți pași importanți , construirea celor două dispensare de la Băișești și Sasca Mare , dotarea acestora cu aparatură medicală , aducerea de medici de familie , asigurarea condițiilor de desfășurare a actului medical , vizita în teren și apropierea de persoana bolnavă”, a explicat Fron.

Coordonatorul echipei este Lenuța Chiticaru care asigură asistența medicală pe satele Cornu Luncii , Dumbrava, Sasca Nouă și Sasca Mică. ”Este o asistentă medicală comunitară foarte bună. Am făcut-o cetățean de onoare a comunei și i-am spus doctorița noastră”, a spus primarul. Dorica Aioanei asigură asistența medicală pe satele Șinca , Sasca Mare și Păiseni iar Nicoleta Ilisie Nicoleta asigură asistența medicală pe satele Băișești și Brăiești. Gheorghe Fron a arătat că dispensarul de la Băișești este aproape de finalizare iar pentru cel de la Sasca Mare a depus deja proiectul în vederea obținerii finanțării.

Servicii medicale integrate la Cornu Luncii. Primăria a angajat trei persoane care asigură permanent asistența medicală, a construit un dispensar la Băișești și urmează altul la Sasca Mare, 2.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava