Concert pascal
MOPAN Suceava

De la începutul acestei luni, peste 300 de persoane se prezintă în fiecare zi la Serviciul de Paşapoarte Suceava. Prefectul judeţului, Constantin Harasim a declarat astăzi că începând cu data de 1 august 2016 s-a constatat o supraaglomerare a ghișeelor de depunere a documentelor pentru eliberarea pașapoartelor. Aceeași problemă s-a identificat și pentru programările on-line, prefectul precizând că astăzi, 4 august 2016 s-a ajuns cu programările pentru data de 22 august 2016.

„Până în prezent, s-au eliberat în fiecare dimineață, bonuri cu numere de ordine, pentru ziua în curs, în limita a 220 de persoane, însă la ora 8:00 toate erau epuizate. De asemenea, prin metoda de programare on-line sunt înscrise zilnic aproximativ 105-110 persoane”, a spus prefectul judeţului Suceava. El a mai adăugat că în condiţiile în care un număr mare de persoane au rămas fără posibilitatea de a depune documentele pentru eliberarea pașaportului în aceeași zi, s-a luat decizia ca bonurile de ordine să fie distribuite și pentru zilele următoare. „Astăzi s-au epuizat toate bonurile pentru ziua de vineri, 5 august 2016, și estimăm că până la finalul programului se vor înmâna și cele pentru data de luni”, a spus Constantin Harasim, care a adăugat că bonurile de ordine se eliberează pe baza actului de identitate sau certificatului de naștere, și în mod obligatoriu a chitanței, pentru fiecare persoană în parte.

El a mai declarat că în mod normal, într-o zi a lunii iunie la Serviciul de Paşapoarte Suceava se primeau circa 150-170 cereri, la cele trei stații de lucru, având în vedere faptul că o cerere se prelucrează în aproximativ 6-8 minute.

Harasim a arătat că în această perioadă, media zilnică a fost de 350 cereri, iar la punctul de lucru Rădăuți se înregistrează 155 cereri pe zi, față de 70-80, în alte perioade.

De precizat că în activitatea Serviciului de Paşapoarte din această perioad au fost semnalate o serie de probleme care îngreunează activitatea, una dintre acestea fiind că o persoană solicită un singur bon de ordine, iar în momentul în care vine să depună cererea se prezintă împreună cu alţi membri ai familiei. Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi în cazul unor persoane care au făcut programare on-line pentru o singură persoană.

Pe de altă parte, prefectul a mai spus că până în momentul de faţă nu s-au primit alte comunicări oficiale, astfel încât în spațiul Uniunii Europene, inclusiv în Marea Britanie persoanele cu vârsta mai mare de 14 ani pot călători în continuare cu cartea de identitate. Harasim a spus că în activitatea zilnică a acestui serviciu este îngreunată şi de o serie de probleme tehnice, cum ar fi întreruperi ale alimentării cu energie electrică, ale aplicației informatice sau defecțiuni ale aparaturii.

„Precizăm că pașaportul electronic se poate ridica și pe baza de procură de la sediul Serviciului Evidență și Eliberarea Pașapoartelor Simple sau de la ambasada statului în care titularul locuiește”, a explicat Constantin Harasim.

Programul de lucru al personalului Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Suceava a fost modificat în perioada 1-19 august 2016, astfel încât preluarea imaginilor şi a documentaţiei la sediul din Suceava se face zilnic între orele 8:00 şi 19:00, în timp ce punctul de lucru mobil din Rădăuţi funcţionează marţi, între orele 8:00 şi 16.00. Programul de eliberări paşapoarte la sediul din Suceava a rămas neschimbat, respectiv: luni, marţi, joi, vineri: 08.30-16.30, şi miercuri de la 8:30 până la 18:30.

Programările on-line se pot face pe pe site-ul Prefecturii Suceava, www.prefecturasuceava.ro.

Serviciul de Paşapoarte Suceava este luat cu asalt de sute de persoane pe zi, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava