MOPAN Suceava

Prefectura Suceava a transmis că Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto va lucra și sâmbătă pentru a putea face față cererii mari de preschimbare a permiselor de conducere. Prefectul Alexandru Moldovan a spus că în perioada decembrie 2022 – februarie 2023, la nivelul județul va expira termenul de valabilitate administrativă pentru aproximativ 6.000 de permise de conducere, emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013. Alexandru Moldovan a precizat că a emis un ordin de prefect prin care a dispus conducerii Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava să aibă activități de lucru cu publicul inclusiv în zilele de sâmbătă.

Moldovan a arătat că în lunile ianuarie și februarie, această instituție va desfășura activitate în zilele de sâmbătă, începând cu data de 7 ianuarie și inclusiv în ziua de 21 ianuarie, cu două ghișee la care se vor derula operațiuni în exclusivitate destinate preschimbării permiselor de conducere emise de statul român, a căror valabilitate administrativă expiră. „Facem precizarea că solicitanții trebuie să dețină, obligatoriu, programare pe site-ul www.drpciv.ro, pe lângă celelalte documente impuse de legislația în vigoare”, a precizat prefectul județului. El consideră că prin aceste măsuri sunt create premisele ca la Serviciul de Permise și Înmatriculări Suceava să crească numărul de solicitări de preschimbare procesate de la circa 1.000 până la 1200 – 1250 pe săptămână. „Către toți cei interesați, transmit din nou apelul meu de a se programa din timp în vederea preschimbării permisului de conducere, astfel încât să evităm, pe cât este posibil, supraaglomerarea la ghișee”, a spus Alexandru Moldovan.

Pentru preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative trebuie parcurse următoarele etape: efectuarea programărilor online pe site-ul www.drpciv.ro, achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei ( prin intermediul  CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro secțiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.), pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul  a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei) și prezentarea la sediu Serviciului conform programării.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava