MOPAN Suceava

Mănăstirea Piatra Tăieturii, din comuna Panaci, județul Suceava, a îmbrăcat haină de sărbătoare. Astăzi a avut loc un eveniment cu totul deosebit, mănăstirea primind o copie a Icoanei Născatoarei de Dumnezeu ”Esfagmeni” Înjunghiata, din Marea Mănăstire a Vatopedului Muntele Athos. Evenimentul a început cu întâmpinarea delegației ce a adus icoana, în fața primăriei din Comuna Panaci, cu pâine și sare după tradiția românească. Icoana a fost aşteptată la primăria comunei de primarul Vasile Cozan, îmbrăcat în haine populare şi cu opinci în picioare, de stareţul mănăstirii Piatra Tăieturii, protosinghelul Macarie Olărean şi de numeroși enoriași îmbrăcați şi ei în costume populare. Delegația a fost primită de trei frați care au cântat la buciume, cel mai mic dintre aceștia având trei ani.

Apoi Sfânta Icoană a fost urcată într-o trăsură cu cai, mergând în procesiune, în sunet de bucium spre Sfânta Mănăstire Piatra Tăieturii cale de 7 km.  Icoana a fost întâmpinată în fața mănăstirii de starețul mănăstirii dimpreună cu un sobor de preoți și mulțime de credinciși, în miros de tămâie și sunet de clopote. După închinarea preoților în fața Sfintei Icoane, icoana a fost dusă în biserică, săvârșindu-se Acatistul Buneivestiri, iar apoi a urmat slujba privegherii.

 

 

Sfântă icoană de la Muntele Athos, dusă cu trăsura cu cai la Mănăstirea Piatra Tăieturii din Panaci la cota 1.700 (FOTO), 8.7 out of 10 based on 54 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.7/10 (54 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava