MOPAN Suceava

„Sfătuitorii MĂRIEI SALE – Taine, jocuri și povești în Sala Sfatului Domnesc de la Suceava” este proiectul de educație muzeală prin care Muzeul Național al Bucovinei invită, pe tot parcursul anului 2023, copiii și tinerii să se joace cu istoria, să petreacă ore de muzeu de poveste. Ore de muzeu relaxante, în care, împreună cu specialiștii muzeului, publicul este invitat să afle povestea Sfatului Domnesc de la Suceava și a sfătuitorilor Măriei Sale, cu ajutorul poveștilor ilustrate, a jocurilor, a prezentărilor inedite.

În cadrul activităților proiectului, participanții se vor bucura de Istoria Sfatului Domnesc transpusă în paginile unei cărțulii cu o poveste fabuloasă, măiestru ilustrată, se vor juca cu puzzle-uri și cuburi de mari dimensiuni, reconstituind imagini care de care mai atractive, prin care vor descoperi Muzeul de Istorie, Sala Sfatului Domnesc, Cetatea Sucevei, bijuterii medievale, sfătuitorii Măriei Sale și multe alte.

Propunem publicului nostru o altfel de vizită la muzeu, valorificând expoziția permanentă a Sălii Sfatului Domnesc de la Muzeul de Istorie Suceava prin intermediul unei ore de muzeu ludico-educațională.

Prezentarea Sfatului Domnesc de la Suceava cu ajutorul jocurilor, a personajelor desenate și a poveștilor despre sfătuitorii Măriei Sale,prin care se prezintă rolul acestora și importanța la curtea voievodului Ștefan cel Mare, va facilita, într-un mod inedit și atractiv, accesul la informații despre perioada medievală a Sucevei, despre domnia celui mai mare român al tuturor timpurilor, despre muzeu și ceea ce reprezintă acesta în comunitate.

Detalii suplimentare, înscrieri și programări, la telefon: 0230-216439, interior 116, Biroul Educație, Marketing și Comunicare al Muzeului Național al Bucovinei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava