Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto28 poze în acest set

În seara zilei de miercuri, 20 mai, sicriul cu trupul neînsuflețit al Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a fost despus la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou.

Moldovan, Flutur și Lungu au depus buchete de flori la sicriul IPS Pimen

Cortegiul funerar a fost asteptat la intrarea în lăcașul de cult de zeci de preoți și credincioși cu buchete de flori în mâini care au venit să-și ia rămas bun de arhiepiscopul lor, ierarhul căruia i se datorează revenirea în țară a Regelui Mihai I după 45 de ani de exil. Printre credincioși s-au aflat prefectul Alexandru Moldovan, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, secretarul Ioan Ciutac.  

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a transmis că cei care vor dori să-și ia rămas bun de la Arhipăstorul lor sau să participe la slujba înmormântării, care va avea loc vineri, de la ora 12:00, sunt rugați să respecte măsurile și îndrumările specifice acestei perioade.

„Îi rugăm pe preoți și pe credincioși să fie înțelegători și conștienți de faptul că spațiul este unul limitat, astfel încât va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsuflețit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen.

Nădăjduim că, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele veșnice, situația să fie cu mult îmbunătățită și restricțiile vor fi reduse, astfel încât să avem posibilitatea cu toții de a cinsti așa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei.

Sicriul cu trupul Arhiepiscopului Pimen a fost depus la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. Zeci de suceveni au venit să-și ia rămas bun, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava