Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto185 poze în acest set

În municipiul Fălticeni a fost inaugurată astăzi prima ”creșă verde” din România finanțată prin PNRR în prezența ministrului dezvoltării Cseke Attila și a șefei Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu, alături de care s-au aflat și alți invitați de marcă printre care liderii județeni ai PNL și PSD, Gheorghe Flutur respectiv Ioan Stan, prefectul Alexandru Moldovan și senatorul Gheorghiță Mîndruță. Realizarea acestei investiții deosebite s-a lăsat cu un record național. Creșa a fost finalizată la cheie în doar trei luni și trei săptămâni. Performanța aparține antreprenorului, firma botoșăneană Simion Tehnoconstruct, reprezentată de asociații Elisei Bidu și Viorel Simion. De altfel, constructorul a acceptat provocarea ministrului dezvoltării pe data de 18 august a.c. când a fost la Fălticeni pentru a da startul lucrărilor promițând că pe data de 20 decembrie va fi gata. Și s-a ținut de cuvânt. Acest lucru a fost evidențiat astăzi la inaugurare de ministrul Cseke Attila. Ministrul a apreciat și calitatea ridicată a lucrărilor executate de antreprenorul botoșănean.

Ministrul dezvoltării despre Simion Tehnoconstruct: ”Dânșii au ridicat și standardul la un nivel care va fi foarte greu de atins de către ceilalți”

”Aș mulțumi și eu antreprenorului pentru că într-adevăr în 18 august atunci când am fost aici și am pornit șantierul am lansat o provocare. Și această provocare era în felul următor: sunteți de acord să încercăm să finalizăm această primă construcție de creșă verde, modernă din programul guvernamental până de Crăciun? Și dânșii au spus da, prezent, la 20 decembrie vă asigurăm să veniți să inaugurați această creșă. Eu cred că este un lucru important. Și este important să ne bucurăm de această investiție și să ne bucurăm că avem antreprenori ai noștri, români, care pot să facă și în primul rând se țin de cuvânt. Eu cred că este un lucru foarte foarte important. Sigur, dânșii au ridicat și standardul la un nivel care va fi foarte greu de atins de către ceilalți. Nu știu dacă o să fiți foarte iubiți pentru treaba asta de ceilalți antreprenori care au deja contracte semnate”, a declarat ministrul dezvoltării.

Coman: ”Ne uităm toți cum lucrează chinezii. Să știți că avem și noi chinezii noștri. Unul din Suceava și unul din Botoșani, constructorii prezenți aici”

La rândul său, primarul Gheorghe Cătălin Coman, care împreună cu echipa din Primărie a reușit să depună proiectul în vederea finanțării prin PNRR, a remarcat în mod deosebit și rapiditatea și calitatea lucrărilor realizate de antreprenorul Simion Tehnoconstruct, care a reușit să realizeze o construcție ce poate fi dată ca exemplu în toate Uniunea Europeană. „Avem trei luni și trei săptămâni de când a debutat acest proiect. Ne uităm toți cum lucrează chinezii. Să știți că avem și noi chinezii noștri. Unul din Suceava și unul din Botoșani, constructorii prezenți aici, cu care ne-am întâlnit de nenumărate ori. Nici nu știu cum a trecut timpul ăsta așa de repede. Nu a fost un proiect cu totul lin. Au fost foarte multe lucruri care au trebuit reglate din mers și le-am reglat la nivelul orelor. Și asta spune totul despre modul în care se poate face și în România un proiect extraordinar care poate sta cu capul sus în orice țară a Uniunii Europene. Și nu exagerez pentru că am văzut și alte proiecte. Este un proiect la cheie, terminat și gândit extraordinar. Și aici mulțumesc și proiectanților, echipei de proiectare care a lucrat la proiect dotat de la mașina de spălat vase până la cea de spălat rufe, mobilier, jucării, paturi, instalațiile care nu se văd dar care sunt extrem de necesare. Dar vreau să vă spun că este un proiect extrem de complet și gândit până la cel mai mic detaliu”, a precizat Cătălin Coman.

Bidu: ”Mulțumim în primul rând lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să o ducem la capăt. Aici am lucrat și nu ne ascundem cu cei mai buni specialiști ai noștri”

”Noi am vrea să transmitem și noi mulțumirile noastre în primul rând lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să o ducem la capăt. Și vremea a ținut cu noi, a nins puțin acum trei săptămâni și ne-am uitat așa un pic pe prognoză în detaliu. Dar după cum știți vremea a ținut, a fost bună. Vrem să mulțumim specialiștilor din CNI pentru că fiind prima creșă au fost foarte multe întrebări elementare, tehnice, dotări, instalațiile sunt foarte sofisticate și foarte multe. Se poate vorbi jumătate de oră numai de instalații. Au foarte multe întrebări la care am primit răspuns cred că și uneori în minute. Răspunsuri rapide, oficiale, scrise, asumate. Am putut să implementăm pentru că altfel s-ar fi blocat, s-ar fi birocratizat dar răspunsurile au venit foarte rapid. Plățile au venit la timp și mulțumim ministerului și CNI. Astfel că lucrurile au mers foarte bine și am putut să ne încadrăm în timpul promis pe 20 decembrie. Vrem să transmitem mulțumirilor noastre și în primul rând și nu în ultimul rând colegilor noștri, specialiști, tineri. Avem o echipă foarte tânără de ingineri foarte buni și specialiști foarte bune. Aici am lucrat și nu ne ascundem cu cei mai buni specialiști ai noștri, mă refer la meseriași, dulgheri fierari, finisori, instalatori, toți cei mai buni care îi avem noi în cadrul societății noastre. I-am adus aici pentru a putea finaliza și după cum puteți să vedeți la cheie și să predăm această lucrare”, a declarat Elisei Bidu.

Simion: ” ”Motoul societății noastre este „Lucrăm împreună”

”Motoul societății noastre este „Lucrăm împreună”. Așa cum s-a mai zis fără a lucra împreună cu autoritatea locală, cu ministerul dezvoltării, cu CNI cu specialiștii noștri cu toți cei din zonă, altfel nu putem duce la capăt. Așa că lucrând împreună am ajuns în punctul acesta și mulțumim tuturor celor implicați”, a declarat la rându-i și Viorel Simion.

Investiția în noua creșă de dimensiune medie din Fălticeni se ridică la 13 milioane de lei inclusiv TVA. Ea s-a ridicat în spatele corpului B al Colegiului „Mihai Băcescu”, în apropierea Grădiniței cu Program Prelungit „Pinochio”.

Datele tehnice ale construcției

Este o creșă pentru 70 copii cu regim de înălțime Parter, separată în 3 nuclee funcționale după cum urmează: nucleul administrativ (zona de acces), nucleul de copii și nucleul tehnico-gospodăresc. Din punct de vedere geometric, corpul C1 are forma in plan dreptunghiulara, corpul C2 are forma relativ neregulata, corpul C3 este asemanator, diferenta fiind realizata de aripile laterale iar corpul C4 este relativ dreptunghiular.

Suprafata terenului pe care se realizează investitia este de 3.754 mp iar din acestia 1.829 mp vor fi constructia propriu-zisa. Invesitia ce urmeaza a se construi se incadreaza in categoria de importanta „C”, are un regim de inaltime Parter, iar pe langa cei 1829 mp de constructie va beneficia si de 535 mp de spatiu verde amenajat indeosebi pentru recreerea copiilor. Ca si sistem constructiv al acestei constructii, ea va fi formata din : 4 corpuri independente din punct de vedere structural, va avea o structura pe cadre din beton armat, peretii de inchidere si compartimentare vor fi din caramida, termoizolatia se va realiza din vata minerala bazaltica, tamplaria exterioara va fi din profile de aluminiu iar acoperisul  va fi de tip terasa necirculabila cu volume inclinate acoperite cu tabla. Pe partea de amenajari exterioare constructia va beneficia de 11 locuri de parcare, pavaj ecologic pentru parcarea autoturismelor in suprafata de 288 mp, teren de joaca cu suprafata din tartan in suprafata de 268 mp, teren de joaca cu suprafata din nisip in suprafata de 61 mp  si trotuare in suprafata de 506 mp.

Cladirea va fi prevazuta atat cu panouri fotovoltaice cat si cu panouri solare. Functiunea de cresa prevede urmatoarele spatii:

* Sala multifunctionala – suprafata 70 mp

* Dormitoare complet mobilate – 7*41 mp

* Sali de joaca complet dotate cu mobilier si jucarii 4*55mp

* Cabinet medical complet echipat

* Bucatarie si spalatorie complet echipate

* Spatiu pentru luat masa complete echipat

* Grupuri sanitare si grup sanitar pentru persoane cu dizabilitati

* Instalatie de stingere incendiu cu hidranti interiori/exteriori

* Incalzire in pardoseala si sistem de climatizare aer tip „variabil refrigerant debit”

* Sistem de ventilare pentru introducerea aerului proaspat

* Sistem de control acces pentru limitarea accesului persoanelor neautorizate

* Sistem de televiziune cu circuit inchis

* Sistem anti-efractie

* Instalatie de panouri solare si sistem fotovoltaic On-grid trifazat

* Dotarea cu instalatii:

– instalație de detecție și semnalizare a incendiului

– hidranți interiori

– instalație de protecție împotriva descărcarilor atmosferice

– stingătoare

– Instalații de iluminat:

o Iluminat de securitate împotriva panicii

o Iluminat de securitate pentru evacuarea persoanelor

o Ilumiat de securitate pentru marcarea hidranților interiori

o Iluminat de securitate pentru continuarea lucrului si interventie

Cresa este complet dotata si utilata conform standardelor in vigoare, copiii bucurandu-se de ingrijirea specifica varstei fragede.

Antreprenorul Simion Tehnoconstruct Botoșani, lucrări de anvergură în mai multe județe din țară

Antreprenorul care va executa lucrarile este SIMION TEHNOCONSTRUCT SRL din Botosani, condusa de asociatii Ing. Bidu Elisei, absolvent al Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti si Ing. Simion Viorel, absolvent al Facultatii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iasi, societate care a executat si executa mai multe lucrari de importanta majora in mai multe judete ale tarii, din care enumeram cateva dintre acestea:

1) „Consolidare, extindere, amenajare și reparații capitale la sediul Judecătoriei Târgoviște, oraș Târgoviște, jud. Dâmbovița”

2) „Construire clădire boli pneumologice la Spitalul Județean de Urgență “Dr. FOGOLYÁN KRISTÓF” SFÂNTU GHEORGHE, jud. Covasna”

3) „Modernizarea infrastructurilor structurilor Politiei de Frontiera – Extindere si reabilitare spatii la Sectorul Politiei de Frontiera Darabani, jud. Botosani”

4) “Construire Camin Studentesc – Universitatea Vasile Alecsandri din Bacau, str. Spiru Haret, nr. 8, jud. Bacau”

5) „Reabilitare pavilion administrativ si construire pavilioane si amenajari noi la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Izvoarele Sucevei,jud. Suceava”

6) „Locuinte pentru tineri,destinate inchirierii, judetul Suceava, municipiul Falticeni, strada Ana Ipatescu nr.51”

7) „Locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, judetul Satu Mare, municipiul Carei, strada Tinereamului nr. 86B, etapa II”

8) „Reabilitare drumuri comunale afectate de pagubele produe in urma calamitatilor naturale in satele Damuc si Hoisurez,comuna Damuc, jud. Neamt”

9) „Construire baza sportiva TIP 1, oras Bucecea, judetul Botosani „

10) Mai multe Sali de sport cu tribuna de 180 de locuri sau de 102 locuri in mai multe zone ale tarii

11) „Construire casa sociala Sfantul Ierarh Nicolae, comuna Putna, jud. Suceava”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava