Concert pascal
MOPAN Suceava

Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni a fost gazda Simpozionului Internaţional „România – între Occident şi Orient”, eveniment ajuns la a şaptea ediţie. Simpozionul a fost organizat în parteneriat cu Societatea de Geografie din România – Filiala Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Universitatea „Ştefan cel Mare”. Lucrările simpozionului au fost deschise de prof. Claudia Suseanu, directoarea Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”, care a remarcat faptul că la ediţia de anul acesta sunt prezentate peste 360 de lucrări de specialitate. Printre invitaţii prezenţi la deschiderea festivalului s-au numărat primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, deputatul PSD Alexandru Rădulescu, preşedintele Societăţii de geografie din România, prof.univ.dr. Miahi Ielenicz, din cadrul Universităţii  Bucureşti, inspectorul general din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, prof.dr. Steluţa Dan, dar şi alţi invitaţi din ţară şi din străinătate, specialişti în domeniul geografiei.


În cuvântul său, primarul Cătălin Coman a ţinut să-i felicite pe organizatorii evenimentului pentru munca depusă pentru ca simpozionul să aibă loc la Fălticeni. „Mă bucură faptul că ne revedem din nou aici la Fălticeni. Întotdeauna am fost apropiat de acest domeniu, de geografie, poate anul acesta cu atât mai mult pentru că am şi eu o bucurie personală, fiica mea fiind calificată la olimpiada naţională de geografie. Vreau să vă urez mult succes în activitate”, a spus Cătălin Coman, care a adăugat că este convins de faptul că acest simpozion este manifestare reuşită cu rezultate notabile pentru participanţi. El a spus că municipiul Fălticeni este deschis pentru organizarea unor astfel de evenimente, pentru că „aici la Fălticeni, educaţia şi cultura sunt extrem de importante”.


La rândul său, deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu, s-a declarat onorat că participă la acest simpozion, subliniind faptul că înainte de a fi parlamentar, calitatea sa este cea de profesor de geografie. „Mă bucur că organizarea acestui simpozion devine deja o tradiţie pentru Fălticeni”, a spus Rădulescu.
El s-a declarat convins de faptul că lucrările care au fost prezentate în cadrul simpozionului vor constitui o sursă de inspiraţie pentru administraţia publică locală şi clasa politică, având în vedere tema abordată, şi anume „România– între Occident şi Orient”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava