MOPAN Suceava

Joi, 28 februarie a.c., la Instituţia Prefectului – judeţul Suceava a avut loc o întâlnire între prefectul judeţului Suceava Florin Sinescu şi liderii Sindicatului POŞTA ROMÂNĂ Suceava, având drept subiect nemulţumirile generate la nivel naţional de programul de restructurare propus de conducerea companiei.

Liderii sindicali şi-au prezentat nemulţumirile cu privire la propunerile de măsuri ale conducerii companiei de a echilibra bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2013, prin reducerea cheltuielilor de personal şi nu prin stabilirea unor strategii clare de creştere a veniturilor mai ales cele cu impact imediat, care au dus la această stare tensionată în rândul salariaţilor pe care îi reprezintă.

Liderii sindicali au precizat faptul că resping ferm orice acţiune a conducerii companiei CN Poşta Română, îndreptată împotriva angajaţilor şi a drepturilor lor şi doresc asigurarea stabilităţii pentru salariaţii companiei, prezentându-şi revendicările:
1. identificarea şi implementarea de soluţii pentru consolidarea Poştei Române, bazate pe creşterea de venituri, pe diversificarea de servicii, pe adaptarea la cerinţele actuale ale beneficiarilor;
2. respectarea contractului colectiv de muncă valabil la nivel de unitate şi a acordurilor semnate în baza acestui contract;
3. informarea corectă a salariaţilor privind acţiunile de protest ale SLPR;
4. libertatea salariaţilor de a participa la miting în mod democratic fără a fi constrânşi de conducerea companiei.

Sindicatul POŞTA ROMÂNĂ Suceava a depus la Primăria municipiului Suceava o cerere pentru continuarea pichetării pe structura calendarului de la nivel naţional, având în vedere şi faptul că Oficiul Judeţean de Poştă Suceava este unul dintre cele mai mari din ţară cu un număr de aproximativ 860 salariaţi şi cu un salariu mediu de aproximativ 300 euro.
Florin Sinescu prefectul judeţului Suceava a subliniat că în acest moment toate problemele prezentate punctual în cadrul întâlnirii sunt la nivel de discuţie cu sindicatele şi nu măsuri luate de conducerea companiei.

„ Toate propunerile de la nivel judeţean trebuie concretizate într-un document. Instituţia Prefectului Judeţul Suceava este deschisă la orice discuţie şi vom acorda tot sprijinul pentru soluţionarea problemelor la nivel de judeţ, iar concluziile acestei întâlniri vor fi comunicate atât Ministerului pentru Societatea Informaţională cât şi Companiei Naţionale Poşta Română”, a precizat Florin Sinescu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava