Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul judeţean al Sanitas, Romică Balan, a transmis că, mîine, Uniunea Sindicală va depune un memoriu la Instituţia Prefectului, prin care va informa despre nemulţumirile salariaţilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială. De asemenea, o delegaţie va purta discuţii cu subprefectul Atanasă Nistor.

Romică Balan a explicat că acest demers reprezintă primul pas dintr-o serie de acţiuni de protest stabilite de Sanitas, la nivel naţional. El a precizat că, în perioada 9 – 13 mai, Sanitas Suceava va participa, cu o delegaţie reprezentativă pentru cei peste 2.000 de membri ai săi, la pichetarea ministerelor Sănătăţii, Finanţelor şi Muncii.

Romică Balan a menţionat că în cazul în care revendicările Federaţiei Sanitas nu vor fi soluţionate favorabil, în luna iunie vor avea loc ample proteste de stradă – marşuri şi mitinguri – cu participarea a zeci de mii de persoane. Sindicaliştii solicită eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale, acordarea sporurilor raportate la salariul de bază actual, deblocarea posturilor de specialitate din sistemul sanitar şi de asistenţă socială şi finanţarea corespunzătoare a acestora, echivalarea studiilor asistenţilor medicali şi reglementarea funcţionării reţelei de medicină şcolară. Totodată, ei cer alocarea a 6% din Produsul Intern Brut pentru Sănătate şi creşterea salariilor cu 25% şi în anul 2016 pentru tot personalul din sistemul sanitar şi de asistenţă socială.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava