MOPAN Suceava

Peste 575.000 de suceveni sunt aşteptaţi la urne duminică, 9 decembrie 2012, pentru a-şi alege senatorii şi deputaţii care îi vor reprezenta în următorii patru ani în Parlamentul României. Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a declarat în cursul zilei de ieri că în copiile de pe listele electorale permanente din judeţ se regăsesc 575.675 de alegători. Sinescu a precizat că 376 persoane din judeţul Suceava nu au drept de vot, ca urmare a lipsirii acestora de drepturi electorale. El a mai arătat că în judeţul Suceava sunt 538 de secţii de votare, iar procesul electoral va începe duminică dimineaţa la ora 7:00 şi se va finaliza la ora 21:00. În judeţul Suceava au fost delimitate un număr de 4 colegii uninominale pentru Senat şi 10 colegii pentru Camera Deputaţilor.
De asemenea, prin ordin al prefectului a fost stabilită repartizarea structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru paza secţiilor de votare, care va fi asigurată de peste 1.500 de poliţişti şi jandarmi şi 30 de funcţionari cu statut special de la serviciile de paşapoarte şi înmatriculări. La un număr de 262 secţii de votare va fi asigurată paza de către poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, la 97 secţii – Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, la 29 secţii de votare – Şcoala de Jandarmi Fălticeni, la 40 secţii de votare – Serviciul Poliţiei de Frontieră şi la 110 secţii de votare – Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
„Organizarea corectă a alegerilor parlamentare este prima noastră prioritate în acest moment. Instituţia Prefectului trebuie să fie garantul respectării legii şi să ducă la bun sfârşit întregul proces electoral. Legea trebuie respectată cu stricteţe şi, deopotrivă, dreptul de vot al cetăţenilor care trebuie să şi-l poată exercita în cele mai bune condiţii”, a declarat Florin Sinescu.
Florin Sinescu a ţinut să mai precizeze pentru sucevenii care au cărţi de identitate expirate sau pierdute şi doresc să-şi exprime dreptul de vot, Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Suceava va avea program de lucru sâmbătă, 8 decembrie între orele 8:00 – 16:00 şi duminică 9 decembrie orele 8:00 – 21:00.
În judeţul Suceava au fost delimitate un număr de 4 colegii uninominale pentru Senat şi 10 colegii pentru Camera Deputaţilor.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava