MOPAN Suceava

Ați fost în week-end la SingFest? Ați auzit, măcar, de SingFest? Dacă răspunsul la ambele întrebări este “nu”, e păcat, pentru că ceea ce s-a întâmplat la Singureni (județul Giurgiu, 30 km sud de București) a fost, într-adevăr, remarcabil.

Dacă n-ați auzit de prima ediție a acestui festival născut dintr-o inițiativă privată, nu vă blamez. Expunerea media a fost, din păcate, deficitară, ca să nu spun cvasi-inexistentă, chiar dacă line up-ul de artiști nu a fost cu nimic mai prejos decât cel al altor festivaluri estivale, care au suprasaturat piața culturală bucureșteană.

Ascultați aici: Carla’s Dreams, Irina Rimes, Marius Moga, Spitalul de Urgență, Sarmalele Reci, Zdob și Zdub & Frații Advahov, Fără Zahăr, Bosquito, Mărgineanu, ca să numesc doar o parte dintre artiști.

Ce ne-a plăcut la SingFest? 

Aerul de libertate pe care l-am tras adânc în plămâni. Cuplurile și familiile pe care le-am zărit la tot pasul, cu zâmbete mari pe față. Balonul cu aer cald care a creat o atmosferă aparte.

Sonorizarea mult mai bună decât a altor evenimente similare, la care am asistat în țară, în locații mai cu “ștaif”. Faptul că un avocat celebru i-a făcut un cadou comunității din care s-a ridicat (nota bene, copiii sub 14 ani au avut acces gratuit la festival).

Nu cred că mă aventurez când spun că oamenii din Singureni n-aveau, până deunăzi, parte de prea multe “ocazii” culturale. Din septembrie 2022, lucrurile s-au schimbat definitiv. Orice astfel de festival, care scoate oamenii din imediat (griji, facturi, războaie pentru dominația mondială) și îi transportă în altă realitate, care le aduce un pic de frumos, trebuie aplaudat.

Am aterizat la Singureni pe ritmurile Fără Zahăr (“Lugu lugu”), și am plecat pe ritmurile Bosquito, rămânând cu o satisfacție: aproape de noroaiele în care Sinan Pașa și-a pierdut dinții, pe un teren care nu ți-ar spune nimic dacă n-ai fi de-al locului, s-a născut un festival.

E mult, e puțin?

Aș paria că e foarte mult pentru comunitatea din Singureni, dar și pentru bucureștenii care s-au săturat să fie cobaii industriei de publicitate, și au venit acolo deoarece chiar și-au dorit. Care au simțit la fel.

Continuarea pe: https://bucurestiivechisinoi.ro/2022/09/singfest-sau-despre-voluptatea-de-a-fi-liber/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava