Concert pascal
MOPAN Suceava

Conducerea Asociației Județene de Fotbal Suceava a decis suspendarea definitivă a tuturor competițiilor pe care le organizează din cadrul sezonului 2019-2020. În acest moment, gruparea Siretul Dolhasca, clasată pe primul loc în ierarhia la zi a Ligii a IV-a, va fi certificată drept câștigătoare a întrecerii, urmând să aibă dreptul de participare la barajul pentru promovarea în eșalonul al treilea, atunci când FRF va hotărî că este posibil acest lucru.

„Ținând cont de problemele cu care se confruntă județul nostru în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, era de așteptat o asemena decizie, de suspendare definitivă a tuturor campionatelor.
Formația Siretul Dolhasca care conduce autoritar campionatul Ligii a IV-a, este îndreptățită din toate punctele de vedere să participe la barajul pentru promovare în eșalonul al treilea, deci este o hotărâre cât se poate de logică din acest punct de vedere. În ce privește barajul, cred că nu se poate desfășura mai devreme de luna iulie, mai ales că starea de urgență a mai fost prelungită cpână pe 16 mai.
În urma tragerii la sorți operate de Federația Română de Fotbal, Siretul Dolhasca ar trebui să joace împotriva grupării Dante Botoșani, echipa virtual campioană din județul vecin.

Așteptăm cu toții să fie depășită cu bine criza generată de virusul COVID-19, pentru că ne-am săturat să stăm în casă și ne este dor de fotbal”, a declarat președintele AJF Suceava, Ciprian Anton.

Conform deciziei de suspendare definitivă a tuturor competițiilor desfășurate sub egida Asociației Județene de Fotbal, rezultatele vor fi omologate exact așa cum se regăsesc în acest moment pe site-ul oficial al forului sucevean. La nivel de copii și juniori, toate echipele vor fi premiate cu medalii și diplome, iar campionatul viitor va începe când se va primi acordul din partea autorităților, cu aceleași echipe.

La Liga a IV-a și Liga V-a, nu se va acorda titlul de campioană pentru ediția de campionat 2019-2020, tuturor formațiilor de pe tabloul de concurs urmând să li se acorde diplome de participare, indiferent de ierarhizare.

Suspendarea activității fotbalistice județene este una normal în condițiile în care municipiul Suceava se află în izolare.

„În situația în care ne aflăm noi, la Suceava, care este mult mai gravă decât în restul țării, cred că nimeni nu se mai gândește la fotbal. Este imposibil ca să se poată juca fotbal până la eradicarea totală a pandemiei, iar acest lucru, în cel mai optimist scenariu, nu se poate întâmpla mai repede de luna iunie. Ar însemna, apoi, să jucăm la foc automat o lună de zile, ori este greu să programezi meciuri din două în două zile la nivelul amator din fotbalul județean, acolo unde jucătorii au alte priorități în viață. Cred că nimeni nu va risca să dea drumul la o competiție înainte ca această criză să se sfârșească cu adevărat. Gândiți-vă ce s-ar întâmpla dacă, prin absurd, competițiile fotbalistice din țara noastră se vor relua la un moment dat și va apărea la scurt timp un nou caz de coronavirus. Campionatele vor trebui stopate din nou. Important este să trecem cu toții sănătoși peste această perioadă dificilă și să ne gândim cum să ne organizăm mai bine pentru viitorul sezon din fotbalul județean, pe care preconizăm să-l începem undeva la sfârșitul lunii august și începutul lui septembrie”, a precizat Ciprian Anton.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava