Concert pascal
MOPAN Suceava

Dacă în eșalonul al treilea nu va mai avea loc nici un meci în acest sezon, în schimb, la finele acestui an competițional, cele mai bune echipe din Liga IV-a vor fi nevoite să revină pe teren.

Având în vedere planul pentru Liga a III-a, FRF a anunțat reprezentații Asociațiilor Județene de Fotbal că are de gând să modifice sistemul barajului pentru promovare din Liga a IV-a. În acest sens, forul fotbalistic din România va anula actualele jocuri stabilite pentru baraj și va reface tragerea la sorți în așa fel încât să nu mai promoveze o echipă din două, ci una din trei.

De această dată, barajul pentru promovare în eșalonul al treilea nu se va mai da între două campioane județene care urmau să se întâlnească în sistem tur/retur. FRF va efectua o nouă tragere la sorți pentru stabilirea a 14 mini-turnee, fiecare de câte trei echipe. Fiecare formație va juca împotriva celorlalți doi adversari din grupa respectivă, iar prima clasată va obține promovarea în eșalonul superior.

Astfel, în loc de 21 de campioane județene vor promova doar 14, cu observația că, în cazul în care seriile de Liga a III-a din noul sezon nu se vor completa, atunci FRF ia în calcul și ca cele mai bune echipe clasate pe locul al doilea din aceste mini-turnee să promoveze pe locurile vacante, pe baza unor criterii stabilite cu golaveraj, cartonașe galbene etc. Așadar, noul sezon de Liga a III-a ar putea avea cinci serii a câte 18 echipe, în loc de 16 câte sunt acum, deci nu se trece la șase serii, așa cum și-ar fi dorit anumite cluburi.

Conform calculelor conducerii FRF, meciurile de baraj vor avea loc în jurul datei de 5 august, pe teren neutru.

„Am fost informați și noi despre planurile Federației Române de Fotbal în cadrul videoconferinței de joi. Oricum, la acest nivel, fotbalul este amator, așa că prioritar este ceea ce se va întâmpla cu Liga I, unde sunt cu totul alte interese. Abia după ce se va lua o decizie în privința eșaloanelor superioare, abia apoi se va stabili sută la sută cum vor decurge lucrurile în fotbalul județean”, a declarat Ciprian Anton, președintele Asociației Județene de Fotbal.

Trebuie precizat că AJF Suceava este primul for fotbalistic din România care a anunțat suspendarea competițiilor pe care le patronează, încă de pe data de 3 aprilie. Conform ierarhiei existe la acel moment în Liga a IV-a, prima clasată, gruparea Siretul Dolhasca, a fost validată drept reprezentantă a județului Suceava la barajul pentru promovarea în Liga a III-a.

„Sincer, nu mă așteptam la o asemenea variantă. Din două una. Cei de la FRF sunt dezorganizați în aceste momente ori nu-i interesează ce se întâmplă în fotbalul județean. Nu ne-a consultat nimeni, și ne-am trezit cu o variantă utopică zic eu, pe care nimeni nu a luat-o în considerare. Pe de altă parte, nu mi se pare normal să se schimbe regulile în timpul competiției. Puteau să lase bine merci varianta meciurilor de baraj așa cum se stabilise inițial, pentru că tot două jocuri ar fi avut de disputat fiecare echipă. Cert este că noi suntem deciși să facem tot posibilul să promovăm în Liga a III-a, mai ales că vom beneficia, ca și până acum, de sprijinul primăriei din Dolhasca, care a fost tot timpul alături de noi”, a declarat Constantin Ferariu, antrenorul celor de la Siretul.

Conform programării inițiale, Siretul Dolhasca trebuia să întâlnească la barajul pentru promovare, în sistem tur – retur, reprezentanta județului Botoșani. Conform noii soluții avansate de FRF, formația pregătită de Constantin Ferariu va disputa la începutul lunii august un turneu în trei, urmând să se confrunte cu două echipe campioane care se vor alege pe criterii geografice, din județele Iași, Botoșani, Neamț, Vaslui și Bacău.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava