Concert pascal
MOPAN Suceava

Cele mai importante investiţii din proiectul Sistem Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Suceava vor fi monitorizate on-line cu sisteme de supraveghere video. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că la toate aceste sisteme vor fi montate la noile depozite de deşeuri ecologice cre se construiesc la Moara şi în pasul Mestecăniş, precum şi la gropile neconforme de gunoi din judeţ la care în momentul de faţă se realizează lucrări de închidere şi ecologizare.


Nechifor a efectuat o vizită de lucru la fosta groapă de gunoi a Sucevei, de pe malul râului Suceava, declarându-se mulţumit de modul în care asocierea de firme condusă de compania suceveană SUCT SA a efectuat până în momentul de faţă lucrările de închidere a acestui depozit. Potrivit directorului tehnic al SC SUCT SA, închiderea fostei gropi de gunoi a Sucevei se va finaliza la sfârşitul lunii noiembrie 2015.
Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că instituţia pe care o conduce va realiza un site pe care toţi cei interesaţi vor putea să vadă în timp real imagini din noile gropi de gunoi şi din cele închise, precum şi informaţii cu privire parametri de calitate specifici activităţii din aceste locaţii.

„Va fi un site dedicat acestor gropi închise, dar şi staţiilor de transfer şi gropilor de la Moara şi Pojorâta, pentru ca toată lumea să fie convinsă că aici se fac lucrări în conformitate cu standardele de mediu, că nu e ceva greşit, nesănătos, şi să încercăm să avem un impact negativ cât mai mic. Şi să vadă şi alţii că experienţa de la Suceava poate fi folosită ca proiect pilot. Nu cred că în România cineva şi-a mai propus lucrul acesta, să dovedească faptul că ceea ce am construit funcţionează în parametri şi rezolvă chestiunea de mediu”, a explicat Cătălin Nechifor. Pe de altă parte, el a atras atenţia că închiderea întregului proiect „Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor” ar putea fi blocată în situaţia în care primăriile din judeţ nu îşi vor achita contribuţia de 2% pentru cofinanţarea investiţiilor. Nechifor a făcut un apel către primarii care se află înaceastă situaţie să achite cât mai repede sumele restante.


Contractul pentru lucrările de închidere a celor şapte foste gropi de gunoi din Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi şi Siret are o valoare de aproape 39,5 milioane de lei, fără TVA şi a fost semnat cu asocierea de firme formată din SC SUCT SA Suceava, Aglomancha Empresa Constructora Spania şi SC Consul ABC SRL Iaşi. Stadiul fizic al lucrărilor în momentul de faţă este de 82%

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava