MOPAN Suceava

Atrea, lider pe piața sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură, a implementat soluțiile sale în cadrul Therme Bucureşti, cel mai mare complex de wellness bazat pe ape termale din Europa. Sistemul montant a fost un plafon cu extracție, care are o suprafață de aproximativ 35mp.

Dat fiind faptul că nivelul de puritate a aerului este extrem de important într-o bucătărie profesională, atât pentru cei care lucrează acolo, dar și pentru igiena procesului de preparare a mâncării, soluția tehnică implementată acoperă o linie de gătit de aproximativ 15 metri lungime, plus o zonă de live cooking.

„A fost un proiect unic pentru noi, având în vedere că linia de gătit este în formă de cerc și a fost necesară proiectarea unui plafon sau hote care să urmeze linia curbată. De asemenea, fiindcă vorbim de live cooking, iar totul se desfăsoară în fața clientului, zona de gătit a fost practic integrată în spațiul restaurantulului, care are legătură cu zonele de piscine. Pentru a ne asigura că aburii nu se duc în afara zonei de gătit și să reușim să ținem cont de forma de cerc a spațiului de cooking am calculat debitul de aer și suprafața plafonului filtrant ”, declară Dorin Salamac, director general ATREA România.

Soluția implementată la Therme a constat în plafon cu filtrare cu sistemul de iluminat integrat,  centala de ventilare cu recuperare de căldură, care asigură extracția aerului viciat și controlul zonei plafonul care este împărtit pe mai multe zone de gătit. De asemenea, debitul de aer este ajustat în funcție de câte zone active funcționează  simulat.  

Și nu în ultimul rând, soluția montată cuprinde un sistem de lămpi bazat pe tehnologie de purificare cu ultraviolete, care asigură o curățare a aerului de grăsimi și impurități în proporție de 99,9%, având rolul de a menține tubulatura de extracție curată, de a elimina mirosurile și grăsimile, în acest fel protejând recuperatorul de căldură.

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură sunt cea mai bună alegere, fie că vorbim de o un restaurant, o piscină sau orice altă zonă de agrement.  Vom avea în permanență aer proaspăt în interior, fără mirosuri neplăcute, lipsă de oxigen sau senzație de umiditate ridicată. În plus, sunt foarte silențioase și asigură un consum mic de energie. Totodată, reduc cu 80% rata de răspândire a virusurilor în interior.

Prețul unor astfel de unități pleacă de la câteva mii de euro, iar în funcție de complexitatea soluției poate ajunge până la zeci de mii de euro.

Soluțiile adoptate în proiectul Therme București susțin conceptul de ambianță și experiență complexă a interiorului, iar sistemele de ventilație cu recuperare de căldură de la Atrea sunt un element important în asigurarea confortului optim.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava