Concert pascal
MOPAN Suceava

Romatsa a montat la Aeroportul Suceava un sistem performant de aterizare ILS, pentru dirijarea aeronavelor la sol în condiţii meteo dificile. Într-o conferinţă de presă susţinută pe aeroport, şeful administraţiei judeţene Cătălin Nechifor a spus că înainte de închiderea aeroportului pentru modernizare au fost multe ratări la aterizare, din cauza ceţii. El a menţionat că sistemul ILS va deveni funcţional din 23 iunie, iar pînă atunci Romatsa va lucra la calibrarea lui.

«Avem cel mai bine dotat aeroport din România »

«Acest sistem conţine două componente importante pe partea de sud a pistei şi pe partea de nord. Într-o parte se măsoară şi se dă coordonatele de coborâre pe pantă iar în cealaltă parte se dirijează avionul stânga dreapta faţă de axul pistei. Sistemul este foarte important mai ales pe timp de final de toamnă, iarna sau la început de primăvară când este ceaţă multă în zona Sucevei şi e foarte dificil de aterizat. Fără acest sistem noi trebuia să avem minimum de 1.200 de metri vizibilitate pe orizontală şi 60 de metri pe verticală. Cu sistemul ILS la Suceava se poate ateriza la o vizibilitate de 350 de metri pe orizontală şi 30 de metri pe verticală. E un sistem foarte modern care se regăseşte pe marile aeroporturi din lume şi care ne va ajuta să deservim aeronave şi în condiţii meteo dificile”, a explicat Nechifor.

„Mulţumesc Romatsa pentru că a respectat termenul de finalizare a lucrării. Acum cu montarea sistemului ILS putem spune că la Suceava avem toate sistemele funcţionale. Putem spune că suntem cel mai bine dotat aeroport din România”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.

Sistemul ILS de dirijare a aeronavelor la sol în condiţii meteo dificile, funcţional din 23 iunie, 7.8 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava