• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a supus discuției, miercuri,  24 octombrie,   situația  alunecărilor de teren  produse la nivelul județului Suceava,  ca urmare a fenomenelor meteo-hidrologice periculoase din  2018.

În urma  precipitațiilor abundente căzute în timpul verii, 31 de primării din județul Suceava au semnalat, prin rapoartele operative transmise Prefecturii Suceava, mai multe situații de alunecări de teren. Acestea au  fost constatate, la fața locului, și de către  comisiile constituite prin ordin de prefect, care au întocmit  procese verbale de calamitate. Ulterior, s-a decis ca problema alunecărilor de teren să fie abordată pe larg, iar în acest sens, tot prin ordin de prefect, a fost constituit un grup de suport tehnic care a evaluat fiecare situație în parte    și a stabilit câteva măsuri.

Astfel, s-a propus  monitorizarea permanentă a ariei de teren supusă alunecării, lucrări de combatere a eroziunii solului efectuate în baza unui studiu geotehnic,  efectuarea unui expertize tehnice pentru a se afla  cauza, timpul și profunzimea alunecării de teren, consolidarea malurilor cursurilor de apă acolo und apa a generat alunecarea de teren, strămutarea unor case  de locuit și anexelor acestora pe o parcelă sigură.

Pe baza fișelor tehnice transmise de Prefectura Suceava,  Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară a realizat  cadastrarea zonelor respective, urmând să fie stabiliți pașii în continuare,  întrucât sunt zone cu  alunecări de teren care presupun o expertizare de specialitate, întocmirea unor studii,  pentru a putea fi accesate  fonduri pentru rezolvarea  problemelor. În acest sens, toată documentația prezentată în cadrul ședinței CJSU  a fost înaintată Consiliului Județean, care are competențe în delimitarea zonelor de risc, prin Hotărâre de Consiliu Județean.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava