MOPAN Suceava

Echipele DRDP Iași au fost mobilizate în regim de permanență la sfârșitul săptămânii trecute, pe fondul avertizărilor de tip Cod galben și Cod portocaliu de averse și descărcări electrice. În acest sens, drumarii au fost nevoiți să intervină într-un timp foarte scurt pentru remedierea unor elemente de infrastructură afectate de viituri, precum și pentru îndepărtarea potmolului și resturilor vegetale rămase după retragerea apelor.

Primele urmări serioase ale averselor și-au făcut simțită prezența în noaptea de 15/16 iunie, când viiturile au condus la smulgerea arborilor din rădăcini și depunerea a zeci de tone de aluviuni și resturi arboricole pe DN 2, în localitatea Răcăciuni, județul Bacău.

O altă situație deosebită a fost înregistrată în după-amiaza zilei de sâmbătă, 16 iunie, pe DN 2F, pe raza localității Străminoasa (comuna Plopana, județul Bacău), unde puhoaiele de apă au produs fisurarea variantei de ocolire instituită pentru carosabilul grav deteriorat pe drumul principal, în sezoanele trecute. Într-un efort colectiv depus de lucrătorii Secției Drumuri Naționale Bacău și reprezentanții Primăriei Plopana (care au pus la dispoziție un buldoexcavator), s-a reușit acoperirea fisurii cu piatră și redarea circulației pe tronsonul respectiv. Timp de aproximativ patru ore, cât a durat intervenția echipelor DRDP Iași, zona a fost semnalizată adecvat, fiind puse totodată la dispoziția conducătorilor auto variante alternative: Bacău – Roman – Negrești – Vaslui și Bacău – Adjud – Podu Turcului – Bârlad – Vaslui.

De asemenea, pe DN 15D (jud. Vaslui), DN 24C (zona Probota-Trifești, jud. Iași), dar și pe DN 25 (zonele Piscu – Vameș – Tudor Vladimirescu), căderile masive de precipitații au condus la circulație îngreunată temporar, reluată însă după oprirea fenomenelor meteo. Tot pe DN 15D, un arbore s-a prăbușit pe carosabil la ieșirea din localitatea Gâdinti  (județul Neamț), într-o zonă cunoscută drept Dealul Mărului. Circulația a revenit însă la normal după intervenția echipelor SDN Piatra Neamț.

Ținem să precizăm că echipele DRDP Iași acționează în permanență pe perioada atenționărilor meteo, intervenind prompt pentru curățarea carosabilului și redarea acestuia circulației auto. „În aceste condiții, solicităm înțelegere din partea conducătorilor auto pentru disconfortul creat în trafic și eventualele blocaje temporare, cu recomandarea de a respecta semnalizările noastre și rutele alternative instituite. Recomandăm participanților la trafic să se informeze înainte de a pleca în călătorii, atât cu privire la condițiile meteo, cât și la starea infrastructurii rutiere pe sectoarele tranzitate. Nu în ultimul rând, rugămintea noastră către participanții la trafic este de a semnala Dispeceratului DRDP Iași orice disfuncționalitate sau blocaj apărute în trafic, pentru a permite intervenția noastră în timp util, în vederea remedierii acestora. Concomitent, DRDP Iași lucrează la o evaluare a pagubelor produse de viituri asupra infrastructurii rutiere, precum și a necesarului de materiale și utilaje în vederea intervenției rapide pentru reparații, pe sectoarele afectate”, a declarat ing. Ovidiu Mugurel Laicu, director general regional al DRDP Iași.

Mai multe imagini, pe https://www.facebook.com/DRDPIS/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava