MOPAN Suceava

Vineri, 24 mai, Primăria Municipiului București si Federația Română de Fotbal au organizat evenimentul de lansare, la nivel local, a mascotei oficiale UEFA EURO 2020. La festivitatea de lansare au participat Dorinel Muntean și Gabriela Szabo, ambasadorii EURO 2020, dar și fostul internațional Lucian Sănmărtean, în calitate de eurostar al turneului final.

Mascota EURO 2020 le-a înmânat în mod simbolic celor trei invitați primele bilete pentru turneul final care se va disputa anul viitor. Mai multe detalii: http://bit.ly/30Ggu4V

SKILLZY

Skillzy este un adolescent pasionat de free-styling, care e inspirat de fotbalul de stradă, jonglerii și scheme de ”miuță”. El creează o legătură unică între fanii fotbalului și cultura de stradă cu trucurile sale. Este un model pentru adolescenți cu abilitățile sale și pentru adulți cu atitudinea sa.

Skillzy e prietenos și îi place să-i provoace pe alții. E dornic să atragă atenția și este cel mai fericit când este cu o minge în mijlocul unui grup de oameni.

De ce îl cheamă Skillzy?

E ușor de dedus în engleză, unde Skill înseamnă abilități, talent, îndemânare. E un apelativ pentru cei cu astfel de calități. Așa i-au spus băieții de pe stradă când era mic și îi uimea cu jongleriile lui – Skillzy.

De ce s-a îndepărtat UEFA de mascota tradițională?

UEFA a dorit să creeze o mascotă capabilă să interacționeze mai mult și mai aproape cu toți fanii din Europa. Să vorbească aceeași limbă, a fotbalului de pe stradă. UEFA a mai dorit ca mascota să capteze atenția tinerilor de pretutindeni cu spectacolul oferit.

Cum a fost creat Skillzy?

Mascota a fost concepută de compania sud-africană Sunrise, o companie care este lider în creația de personaje animate 2D și 3D. A lucrat cu multe federații sportive și are premii primite pentru filmele de animație. Costumul este creat de compania Rainbow din Anglia.

Unde apare Skillzy?

Și-a făcut debutul la Amsterdam, pe 24 martie, la meciul din calificările pentru EURO 2020 dintre Olanda și Germania. De atunci, străbate Europa să ajungă în toate cele 12 orașe gazdă ale EURO 2020.

Skillzy va avea prieteni în toate orașele gazdă ale EURO 2020

În fiecare dintre cele 12 orașe gazdă ale EURO 2020, Skillzy va avea prieteni de free-styling care vor face spectacol împreună cu el. În București, pe timpul acestei veri, se va organiza un concurs pentru freestylers. Publicul îi va vota pe cei mai buni. Skillzy va apărea alături de ei în deschiderea meciului România – Spania de pe 5 septembrie.

Despre free-styling

Free-styling este un gen de fotbal asociat cu fotbalul de stradă. Preia și elemente de street dance și chiar de gimnastică ritmică și se asociază mult cu ritmurile muzicale. Free-styling nu e un joc, e o expresie a creativității și a actului artistic.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava