Concert pascal
MOPAN Suceava

„Teatru ieftin” dar….scump! Urmărire cu politia în valoare de peste 12.000 lei…plus 270 zile permis suspendat! Mesajul este unul de linistire a cetatenilor. Nu s-au  introdus impozite noi sau taxe suplimentare. S-au aplicat doar masurile legale si sanctiunile prevazute de lege pentru o serie de contraventii la regimul rutier savarsite de un „smecher al soselelor”. Multi dintre dumnneavoastra stiti deja despre cine vorbim. Despre o tipologie caracterizata prin dispret fata de ceilalti participanți la trafic, dispret fata de lege si autoritate, predispozitie catre rise rutier si din pacate, de multe ori….autori de accidente rutiere grave si tragedii umane. Munca politistilor rutieri din cadrul Politiei Municipiului Radauti, ore de vizionare a imaginilor video, perseverenta în administrarea materialului probator si, de ce nu…mândria de a fi politist adevarat au dus la eliminarea din trafic, cel putin pentru o perioada, a unui element de risc. Mai bine de jumatate de an un sofer care a pus în pericol siguranta rutiera a fost scos din trafic iar sanctiunile contraventionale de peste 12.000 lei au fost aplicate nu doar în scop patrimonial, ci pentru responsabilizare si constientizare.

La sfarsitul lunii mai 2022, pe 29.05.2022, ora 20:15, echipajul de politie rutiera din cadrul Politiei Municipiului Radauti-Compartimentul Rutier actiona cu autopseciala
dotata cu aparatura radar, pe D.N 2 E Horodnic de Sus, în vederea identificarii si sanctionarii conducatorilor auto care nu respectul regimul legal de viteza.
La un moment dat, lucratorii de politie au constatat ca dinspre comuna Marginea, se deplaseaza un autoturism cu viteza de 95 km/h, viteza fiind limitata pe acel sector de
drum la 50 km/h. Echipajul de politie rutiera a efectuat semnalul luminos si acustic de oprire a autoturismului în cauza, dar conducatorul auto nu s-a conformat, continuandu-si deplasarea cu viteza sporita catre comuna Voitinel.

S-a procedat la urmarirea autoturismului pe raza localitatilor Voitinel, Vicovu de Jos si Vicovu de Sus, ocazie cu care conducatorul acestuia a savarsit mai multe abateri la
regimul rutier, printre care, depasire neregulamentara, circulate pe sensul opus si neoprire la trecere la nivel cu calea ferata.

Pentru a nu se periclita siguranta celorlalti participanti la trafic si întrucat urmarirea s-a efectuat si arin zone locuite asupra autoturismului nu s-a utilizat armamentul din dotare si pentru scurt timp, autoturismul urmarit a fost pierdut din campul vizual, dar a fost identificat imediat, oprit pe o proprietate privata, avand placutele cu numarul de înmatriculare demontate de pe autoturism.

În urma verificarilor efectuate în bazele de date, s-a stabilit faptul ca proprietarul autoturismului este un barbat de 27 de ani din orasul Vicovu de Sus. Acestuia și s-a solicitat în scris sa comunice datele de identificare ale conducatorului auto care a condus autoturismul pe D.N 2 E Horodnic de Sus, Voitinel, Vicovu de Jos si Vicovu de Sus la data de 29.05.2022, dar întrucat acesta nu a comunicat informatiile solicitate. În termenul legal de 5 zile, a fost sanctionat cu amenda în suma de 2.900 de lei, fara dreptul de a achita jumatate din minimul preavazut de lege în 15 zile.

Ulterior, barbatului de 27 ani i s-a solicitat, din nou în scris sa comunice datele de identificare ale conducatorului auto care a condus autoturismul pe D.N 2 E Horodnic de
Sus, Voitinel, Vicovu de Jos si Vicovu de Sus la data de 29.05.2022, astfel ca la data de 12.08.2022, proprietarul autoturismului a raspuns solicitarii politiei, precizand în scris ca el este conduatorul autoturismului pe care l-a condus la data de 29.05.2022 pe D.N 2 E Horodnic de Sus, Voitinel, Vicovu de Jos si Vicovu de Sus.

La data de 24.08.2022, la sediul Politiei Municipiului Radauti s-a prezentat barbatul de 27 ani care a fost sanctionat cu amenda în suma de 9.715 lei. În total, soferului i-au fost aplicate amenzi în valoare de 12.615 lei. Totodata, fata de acesta s-au luat masurile complementare de aplicare a unui numar de 12 puncte penalizare si suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din Romania pentru o perioada de 270 de zile.

”Șmecher al șoselelor” scos din schemă pentru 270 de zile. Un șofer de 27 de ani din Vicovu de Sus a sfidat toate regulile de circulație punând în pericol participanții la trafic, 7.1 out of 10 based on 32 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.1/10 (32 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava