Concert pascal
MOPAN Suceava

SOCAR sărbătoreşte 20 de ani de când Azerbaijan, prin SOCAR, a semnat cu cele mai mari companii petroliere din Statele Unite ale Americii, Rusia, Anglia, Turcia şi Norvegia un contract de exploatare în comun a zăcămintelor de ţiţei „Azeri”, „Cirag” şi a unei părţi din zăcământul „Ghyuneşli”, amplasate în sectorul azer al Mării Caspice. Este momentul istoric prin care s-a demarat livrarea de petrol şi gaze spre Europa şi alte regiuni. Ulterior s-au semnat alte 21 de înţelegeri la Baku, Washington, Moscova, Londra şi Paris cu 30 de companii petroliere din 14 ţări.

Anul 1994 reprezintă punctul de pornire al noii strategii petroliere iniţiate de Heydar Aliyev, strategie pe care statul Azerbaijan o promovează şi azi. Liderul azer a înţeles că ştergerea „graniţelor” privind circulaţia petrolului va deschide drumul către o dezvoltare rapidă a economiei şi, în consecinţă, a societăţii din Azerbaijan.

„Prin intermediul SOCAR, Azerbaijanul este parte din strategia internaţională de securitate energetică la nivel european şi mondial. Făcând o analogie cu “drumul mătăsii”, prin semnarea “Contractului Secolului” de către preşedintele Heydar Aliyev, am deschis un „drum al petrolului şi gazelor” între Europa şi Asia care a condus la schimbări majore pentru toate ţările implicate,” a declarat Hamza Karimov, CEO SOCAR România.

SOCAR a dezvoltat numeroase proiecte cu imapct regional şi internaţional punând un accent deosebit pe interconectările regionale. Cele mai importante dintre ele sunt: conducta de gaze Trans-Anatolian (TANAP), gazoductul Trans-Adriatic (TAP), proiectul AGRI, conductele Baku-Tbilisi-Ceyhan şi Baku-Tbilisi-Erzurum sau terminalul Sangachal, unul dintre cele mai mari din lume.

Azerbaijanul sau „Ţara de Foc” este azi unul dintre cele mai bogate state în rezerve de petrol din lume având o cantitate de peste 3 miliarde de tone. Până în 2020 Azerbaijan are ca obiectiv să extragă cel puţin 40 de milioane de tone de petrol pe an.

SOCAR România este reprezentanţa companiei petroliere şi de gaze naturale deţinută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), companie renumită la nivel mondial pentru activitateasa de producţie de petrol şi gaze naturale.
Compania petrolieră de stat din Azerbaijan investeşte anual miliarde de dolari în infrastructura de transport şi este angrenată, pe plan european, în proiecte cheie, menite să crească securitatea energetică a Europei, prin diversificarea resurselor de gaze naturale.
Din anul 2011, compania s-a implicat în România prin SOCAR Petroleum S.A. şi în crearea şi consolidarea unei reţele de benzinării la nivel naţional.
Astfel, compania deţine în prezent o reţea de 30 de staţii de alimentare în judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bihor, Buzău, Bacău, Vrancea, Timiş, Ilfov, Cluj, Vâlcea şi Arad, fiind unul dintre jucătorii importanţi pe piaţa distribuţiei de carburanţi din România.
Până în prezent compania a creat  aproximativ 400  de locuri de muncă şi a derulat investiţii de peste 50 milioane de euro în România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava