MOPAN Suceava

Social democrații suceveni vor ca actualulul președinte interimar al PSD Liviu Dragnea să rămână în fruntea partidului și după alegerile din data de 11 octombrie. Consiliul Județean al PSD Suceava reunit sâmbătă, 26 septembrie la Hotel Imperium a hotărât cu unanimitate de voturi să-l recomande și să-l susțină pe Liviu Dragnea la șefia partidului la scrutinul intern de luna viitoare. La ședința prezidată de președintele organizației județene a PSD, Cătălin Nechifor, au participat 166 de membri din cei 179 cât numără acest organism. Nechifor le-a prezentat participanților cele două candidaturi pentru șefia PSD, a lui Liviu Dragnea și a senatorului de Prahova, Daniel Savu însă acesta din urmă a fost scos din calculele social democraților suceveni după votul unanim dat în favoarea actualului președinte interimar al partidului.  Cătălin Nechifor a anunțat că pentru scrutinul intern din 11 octombrie vor fi organizate secții de votare în fiecare localitate iar membrii PSD vor putea să-și exprime opțiunea până la ora 20. El a subliniat că vor putea vota și membrii PSD din alte județe aflați ca turiști în județul Suceava cu condiția să prezinte carnetul de membru de partid. „Ştiu că nu e tocmai simplu, avem foarte mută treabă, dar trebuie să respectăm statutul. Vă adresez rugămintea să ne mobilizăm pentru această activitate de pe 11 octombrie, pentru ca alegerile să fie ireproşabil organizate şi să demonstrăm că suntem un partid serios”, a declarat Cătălin Nechifor.

Tot sâmbătă, social democraţii au stabilit ca alegerile pentru funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD să aibă loc în data de 3 octombrie 2015, iar la propunerea lui Cătălin Nechifor, aceasta va avea loc la căminul cultural din Poiana Stampei. „Mi-aş dori ca această Conferinţă Judeţeană din data de 3 octombrie să aibă loc într-un cadrul mai special, mai atipic, mai nonconformist. Am avut consultări, şi era varianta să avem alegerile la Suceava în Casa de Cultură, sau să avem alegerile într-o locaţie mai atipică, mai provocatoare, nu în Suceava, ci în Poiana Stampei. Mai mult decât eu nu am uitat istoria, şi nu am uitat că în trecutul recent, în 2011, domnul primar Elisei Todaşcă era atât de supărat de proasta colaborare cu domnul Flutur şi PDL că ajunsese cu nervii la pământ. Toată localitatea era practic blocată de PDL şi erau cât pe ce să facă referendum să plece în Bistriţa. Dacă un primar ca domnul Todaşcă, un om extraordinar a ajuns la capătul răbdării, mă gândesc ce aţi simţit dumneavoastră care aţi fost în aceiaşi situaţie în perioada respectivă”, a spus liderul PSD Suceava. El a precizat că la alegeri va fi prezent şi actualul preşedinte interimar al PSD, Liviu Dragnea.

Propunerea cu privire la organizarea alegerilor la Poiana Stampei nu a fost susţinută de unii dintre membri ai PSD, primul care a solicitat ca acestea să aibă loc în municipiul Suceava fiind primarul din Fălticeni, Cătălin Coman. În cele din urmă însă, Consiliul Judeţean al PSD Suceava a decis ca alegerile să aibă loc la Poiana Stampei. Mai mult ca sigur actualul lider județean, Cătălin Nechifor, va fi reconfirmat în funcție fiind singurul candidat anunțat. Alegerile la organizația județeană a PSD vor da practic semnalul începerii campaniei electorale pentru localele din 2016.

Social democrații suceveni îl susțin pe Liviu Dragnea la șefia PSD, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava