Social democrații suceveni au decis să dea credit în continuare liderului național al partidului Liviu Dragnea și i-au mandat pe parlamentarii PSD de Suceava să voteze moțiunea de cenzură împotriva premierului Sorin  Grindeanu. Deciziile au fost luate vineri după amiază de Biroul Permanent Județean lărgit al organizației județene a PSD cu unanimitate de voturi. Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că discuțiile au fost generate de situația apărută la nivelul partidului după ce premierul Sorin Grindeanu refuză să demisioneze deși Comitetul Executiv Național i-a retras sprijinul politic pentru întârzieri în aplicarea programului de guvernare.

COMUNICAT DE PRESĂ

Vineri, 16.06.2017, ora 16.00, s-a întrunit Biroul Permanent al Organizației PSD Suceava într-o formulă mai largă.

În prima parte a întâlnirii senatorul Ioan Stan, președintele Organizației Județene PSD, a făcut o analiză a rezultatelor la alegerile pentru primăriile comunelor Iacobeni (câștigată de candidatul PSD Viorel Maxim) și Siminicea (unde candidata PSD Maria Murariu a pierdut). Dumnealui a subliniat faptul că, dacă la Iacobeni victoria este datorată candidatului și echipei PSD formată din parlamentari, consilieri județeni și locali și alți membri ai PSD, la Siminicea înfrângerea trebuie asumată de asemenea de echipa PSD, chiar de întregul Birou Permanent al  Organizației Județene și că pentru viitor este nevoie de o implicare mai mare a tuturor membrilor PSD pentru atingerea obiectivelor propuse la nivelul Organizației Județene PSD.

În a doua parte a întâlnirii președintele Ioan Stan a prezentat filmul evenimentelor derulate și al deciziilor luate în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD, întrunit la București marți, 13.06.2017, și miercuri, 14.06.2017. În urma discuțiilor avute la aceste întâlniri s-a decis retragerea sprijinului politic și solicitarea demisiei premierului Sorin Grindeanu, iar în urma declarațiilor și acțiunilor acestuia s-a decis excluderea sa din PSD și inițierea unei moțiuni de cenzură care să conducă la înlocuirea guvernului Grindeanu. La baza acestor decizii au stat următoarele considerente:

  • alegerile parlamentare din decembrie 2016 au fost câștigate de Partidul Social-Democrat și programul său de guvernare
  • premierul Sorin Grindeanu și cabinetul său au fost numiți politic de alianța câștigătoare a alegerilor, PSD-ALDE, și au avut obligația să implementeze programul de guvernare în dimensiunea și ritmul stabilit de conducerea PSD care a conceput acest program
  • dacă în primele luni ale guvernării unele măsuri au fost implementate, în următoarele luni ritmul implementărilor a scăzut, punându-se astfel în pericol realizarea programului de guvernare
  • lipsa de comunicare între primul ministru și cabinetul său, precum și între primul ministru și  conducerea PSD-ALDE care l-a numit în funcție a condus la neaplicarea programului de guvernare, fapt ce subminează încrederea populației în promisiunile electorale ale celor două partide.

Președintele Ioan Stan a mai precizat pentru cei prezenți că s-a consultat cu parlamentarii social-democrați suceveni și că toți aprobă deciziile Comitetului Executiv Național PSD și sunt de acord cu inițierea moțiunii de cenzură.

În urma expunerilor făcute de președintele Ioan Stan și la solicitarea acestuia, în unanimitate membrii Biroului Permanent Județean și-au manifestat susținerea față de liderul PSD Liviu Dragnea, și-au exprimat acordul asupra deciziilor luate de Comitetul Executiv Național PSD și au mandatat parlamentarii social-democrați suceveni să voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de Sorin Grindeanu.

Purtător de cuvânt al Organizației Județene PSD Suceava,

Alexandru Rădulescu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava