Concert pascal
MOPAN Suceava

Joi dimineață, în jurul orei 8:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce se aflau pe raza comunei Brodina, în satul Brodina, pe direcția Ulma către Straja, au observat circulând din sens opus cu viteză sporită un autoturism care nu avea aplicate plăcuțele cu numărul de înmatriculare. Imediat s-a procedat la urmărirea autoturismului prin punerea în funcționare a semnalelor acustice și luminoase, însă autoturismul și-a continuat deplasarea cu viteză sporită pe DJ209G, pe direcția Straja – Ulma, virând dreapta pe un drum comunal neclasificat. Conducătorul autoturismului a fost somat în diverse rânduri să oprească prin sistemul acustic al autospecialei de poliție însă acesta și-a continuat deplasarea, bruscând comenzile autoturismului, având un stil de conducere agresiv, creându-și culoar de deplasare prin trafic. În acesta condiții polițiștii l-au somat pe șofer că vor folosi armamentul din dotare însă și de această dată acesta și-a continuat deplasarea pe un alt drum comuna după care a intrat pe DJ209G și a virat dreapta pe direcția Straja – Ulma. Apoi, șoferul a efectuat manevra de depășire a unui autoturism pe marcajul longitudinal continuu aferent unei trecere pentru pietoni amplasată pe DJ209G. După traversarea podului peste râul Suceava amplasat în centrul comunei Brodina, aceasta a efectuat o manevră de viraj stânga intrând pe DJ176, denumit popular ”Valea Brodinei”, unde s-a încercat scoaterea din afara părții carosabile, reușindu-se blocarea acestuia.

Din cauza modului agresiv de conducere prin neoprirea la semnalele poliției, manevrele periculoase din trafic care au pus în pericol pe sine și pe ceilalți participanți la trafic, conducătorul auto a fost încătușat pe loc.

Șoferul a fost identificat în persoana unui tânăr de 22 ani, din comuna Brodina. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că autoturismul are inspecția tehnică periodică și asigurarea obligatorie auto expirate. Având în vedere că șoferul emana halenă s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Apoi s-a procedat la verificarea în baza de date și s-a constatat faptul că șoferul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Potrivit Poliției Suceava, conducătorul auto a fost transportat la Spitalul Mun. Rădăuți, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Dat fiind faptul că autoturismul nu avea aplicate plăcuțele cu numărul de înmatriculare, s-a stabilit că acestea au fost restrase de către polițiștii rutieri din cadrul Poliței mun. Rădăuți în data de 25.10.2022 pentru săvârșirea contravenției prevăzute de art. 3 din Legea 132/2017 (lipsă RCA), astfel autoturismul în cauză nu avea drept de circulație pe drumurile publice.

Astfel organele de cercetare penală din cadrul Compartimentului Rutier s-au sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” faptă prev. și ped. de art. 335 alin. (1) din Codul penal, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” faptă prev. și ped. de art. 336 alin. (1) din Codul penal, „conducerea unui vehicul neînmatriculat” faptă prev. și ped. de art. 334 alin. (4) din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (2) din Codul penal”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Suceava.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus – Compartimentul Rutier s-a dispus reținerea suspectului pentru o perioadă de 24 ore.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava