Concert pascal
MOPAN Suceava

Mai mulți șoferi care s-au urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice, unii dintre ei fiind implicați și în accidente rutiere, au fost prinși de polițiștii suceveni în zilele de Bobotează și Sf. Ioan. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Suceava, peste 150 de poliţişti au fost prezenţi în trafic în acest week-end pentru a-i trage la răspundere pe şoferii care consumă alcool şi pun în pericol siguranţa traficului rutier.

În urma controalelor au fost suspendate peste 20 de permise de conducere şi au fost aplicate zeci de sancţiuni contravenţionale.

În comunicat se arată că în cursul zilei de vineri, la ora 19:31, prin SNUAU 112 s-a sesizat faptul că în centrul comunei Verești este un accident cu două mașini avariate.

Cu ocazia deplasării la fața locului, respectiv pe DJ 290, în fața magazinul „La Hopu”, în urma legitimării conducătorilor celor două autoturisme, s-a stabilit că sunt doi bărbaţi, unul de 24 ani, din orașul Salcea și celălalt de 31 ani, din municipiul Suceava. Cei în cauză au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru bărbatul de 24 de ani, respectiv 0,79 mg/l în cazul celui de 31 de ani, după care acestuia din urmă i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

De asemenea, în cursul zilei de sâmbătă, ora 23.20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava au oprit pentru control pe DJ. 209, în interiorul localităţii Măriţei, comuna Dărmăneşti, autoturismul condus de un bărbat de 58 de ani, din comuna Dărmăneşti. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat iar ulterior a fost condus la spitalul judeţean unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Tot sâmbătă, la ora 04.15, o patrulă de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe un drum comunal neclasificat, în zona podului „La Calancea”, autoturismul condus de către un bărbat de 29 ani, din comuna Vicovu de Jos. Având în vedere că emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt șofer beat a fost identificat în Vatra Dornei, acesta fiind implicat într-un accident pe raza comunei Dorna Candrenilor. Sâmbătă, la ora 23.50, polițiștii din cadrul Politiei municipiului Vatra Dornei – Compartimentul Rutier au identificat în trafic autoturismul al cărui conducător auto a fost implicat într-un accident rutier cu pagube materiale pe raza comunei Dorna Candrenilor. La volanul autoturismului se afla un bărbat de 29 de ani, din comuna Dorna Candrenilor. Cel în cauză a condus autoturismul din direcţia Dorna Candrenilor spre Vatra Dornei iar la un moment dat a derapat, a părăsit partea carosabilă și a intrat in coliziune cu un gard. Șoferul emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Alți doi șoferi băuți au fost prinși în noaptea de sâmbătă spre duminică

Astfel, în cursul zilei de duminică, la ora 02.20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava au oprit pentru control pe DJ. 178A, în localitatea Părhăuți, comuna Todirești, autoturismul care era condus de un bărbat de 40 de ani, din comuna Todirești. În urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că susnumitul avea o îmbibație alcoolică de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat,iar ulterior i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00.48, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţionau pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice pe raza comunei Valea Moldovei, au oprit autoturismul la volanul căruia se afla un tânăr de 20 de ani, din comuna Valea Moldovei. Deoarece conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava