Comenzi MOPAN Suceava

Șoferul din Șcheia oprit cu peste 20 de focuri de armă în Suceava avea o alcoolemie de 2 grame/1000 ml sânge. Reamintim că sâmbătă, în jurul orelor 05:15, în timp ce executa activități de patrulare pe strada Humorului din comuna Șcheia, un echipaj din cadrul SPR Scheia a efectuat semnal de oprire unui autoturism prin utilizarea semnalelor luminoase si acustice ale autospecialei, însă conducătorul auto nu s-a conformat și a continuat deplasarea cu viteza spre municipiul Suceava. S-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanta de aproximativ 4 km, pe raza com. Șcheia și a mun. Suceava. S-a solicitat sprijin echipajelor din proximitate, iar la intersectia cu Bld. 1 Decembrie 1918 din Suceava, un echipaj din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale – IPJ Suceava, a reușit blocarea autoturismului urmărit. Șoferul a încercat să-și asigure scăparea și a manevrat vehiculul pe direcția înapoi, lovind cu spatele autospeciala de poliție, moment în care, având în vedere pericolul creat, după efectuarea somațiilor legale, polițiștii  au utilizat armamentul din dotare executând foc asupra pneurilor vehiculului. În urma acțiunii șoferul urmărit nu a suferit leziuni și nu a fost pusă în pericol viața sau patrimoniul altor persoane.

Conducătorul auto a fost extras din autoturism și imobilizat de către polițiști, ulterior stabilindu-se identitatea acestuia, respectiv faptul că este un bărbat de 51 ani din comuna Șcheia.

În urma testării șoferului cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,91 mg/l alcool pur in aerul expirat, ulterior fiind condus la unitate spitalicească pentru prelevarea probelor biologice de sânge in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

„Având în vedere natura evenimentului și pericolul public asociat, polițiștii au depus toate diligențele necesare urgentării activităților de cercetare penală, în aceeași zi reușindu-se obținerea buletinului de analiză toxicologică care a evidențiat faptul că șoferul avea la momentul producerii incidentului o alcoolemie de 2 grame/1000 ml sânge.

În cauză s-a dispus indisponibilizarea autoturismului condus de către șoferul de 51 de ani, acesta fiind ridicat și introdus în parcul cu auto confiscate aparținând IPJ Suceava”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Suceava .

De asemenea, în urma probatoriului administrat, prin ordonanța din data de 26.11.2022, a organelor de cercetare penală ale poliției judiciare, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul de 51 ani pentru săvârşirea unei infracțiuni de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe” prev. de art. 336, alin. (1) Cod penal și a unei infracțiuni de „distrugere” prev. de art. 253, alin. (1) Cod penal, cu aplicarea art. 35, alin. (1) Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38, alin. (1) Cod penal.

Suspectul a fost audiat cu respectarea drepturilor procesual-penale, iar ulterior, prin ordonanța din data de 26.11.2022, polițiștii SPR9 Șcheia au dispus reținerea acestuia, pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Totodată, se vor analiza regulile de circulație încălcate de către șoferul de 51 de ani pe timpul urmăririi acestuia, iar ulterior se va dispune măsura sancționării contravenționale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava