MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, George Șoldan, a susținut astăzi de Ziua Femeii  o declarația de presă în care a vorbit despre rolul femeilor în politică și în funcții publice alese arătând că PSD a înțeles exact acest rol pe când actualii guvernanți ”fac show-uri prin Parlament cu zambile și mesaje-gargară”. Prezentăm integral declarația de presă:

”Este democrația mai fragilă, prin reprezentarea și implicarea mai mică a femeilor în funcții publice alese?”

 

”De 8 Martie, actualii guvernanți fac show-uri prin Parlament cu zambile și mesaje-gargară, niciun cuvânt despre faptul că drepturile femeilor trebuie apărate prin legi!

Câtă emoție teatrală pe liderii puterii, față de colegele din Parlament: trei flori, o bombonică, o urare și… și la revedere!, atât pot domnii de la putere.

8 martie este, totuși, Ziua Drepturilor Femeilor: dreptul la funcții de conducere importante în stat, mai multe șanse la educație și în carieră, dreptul la o viață prosperă și demnă! Aceste drepturi trebuie prevăzute și apărate prin legi.

Din Parlamentul României, femeile așteaptă nu doar pupături de 8 martie, ci solidaritate și reprezentare!

Conform unui studiu realizat de Banca Mondială, România se afla pe ultimele locuri, în 2020, în ceea ce privește drepturile și oportunitățile economice, antreprenoriale și de angajare pe care le au femeile față de bărbați. Nu este ceva nou ca România să ocupe locurile codașe ale clasamentelor europene în materie de egalitate de șanse. Doar dacă ne uităm la actuala structură guvernamentală, vom vedea că femeile sunt subreprezentate: doar o singură femeie în Guvernul României. Sunt convins că există foarte multe doamne bine pregătite, atât în PNL, cât și în USR, care ar putea ocupa funcții înalte în România.

În 2019, un studiu realizat de Institutul European pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați arată că România ocupa ultimele locuri în Europa privind indicele egalității de gen. Știți în ce domeniu avem cel mai mic punctaj? În domeniul luării deciziilor, al puterii! Astăzi, de Ziua Femeii, întreb retoric: Este democrația mai fragilă, prin reprezentarea și implicarea mai mică a femeilor în funcții publice alese?

Prezența femeilor în politică este esențială, iar PSD a demonstrat că a înțeles exact rolul femeilor în politică, plus-valoarea pe care doamnele o aduc în acest domeniu. PSD este partidul care a dat, pentru prima dată în istoria țării, un prim-ministru femeie și un candidat-femeie, în turul doi la alegerile prezidențiale. Aceasta este cea mai bună dovadă că PSD este un partid progresist, care ține la implicarea activă a femeilor în viața politică, față de discursurile lacrimogene ale celor de la PNL și USR, care sunt partide exclusiv masculine.

În 2019, la alegerile prezidențiale, ne-am confruntat cu un misoginism politic ieșit din comun, când un candidat PSD a fost atacat, fără niciun fel de respect, având la bază mesaje sexiste. Promovarea femeilor în funcții publice și combaterea eliminării tuturor formelor de discriminare bazate pe criteriul de sex, în toate politicile și programele naționale, ar trebui să devină o prioritate a guvernului de astăzi, mai ales că România este în urmă, privind acest capitol.

Țin să subliniez că 8 martie este despre dreptate socială, dincolo de a ne exprima dragostea și afecțiunea pentru femei. Dincolo de cadouri, 8 Martie este despre egalitatea de șanse! La acest capitol, avem cu toții obligația să lucrăm. PSD a deschis, curajos, acest subiect, promovând femei în funcții publice și dacă dorim să întărim democrația, este obligatoriu ca vocea femeii să fie auzită. Datorită mișcărilor femeilor, ziua de 8 martie a devenit o zi-simbol pe plan mondial care vorbește despre dreptate socială și șanse egale. Înainte de a fi mamă, soție, iubită, femeia are un rol social și politic extrem de important în întărirea sistemului democratic, prin reprezentarea politică.

În final, doresc să urez tuturor doamnelor și domnișoarelor din România „La mulți ani!”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava