Concert pascal
MOPAN Suceava

Aclamat de presa internațională după un circuit festivalier impresionant, filmul Soldații. Poveste din Ferentari, debutul în lungmetraj al regizoarei Ivana Mladenovic, vine la Sibiu în weekend-ul 2-4 februarie, prima proiecție fiind în aceeași zi cu lansarea oficială în România. Cinefilii sibieni au ocazia să-l urmărească la Astra Film Cinema vineri (2 februarie), sâmbătă (3 februarie) și duminică (4 februarie) de la orele 19:00. Sâmbătă va fi o proiecție specială în prezența regizoarei Ivana Mladenovic și a co-scenaristului, actorului Adrian Schiop.

Filmul a avut premiera mondială în 2017 în cadrul secțiunii „Discovery” a Festivalului Internațional de Film de la Toronto și pe cea europeană în competiția oficială a Festivalului de la San Sebastián, unde a fost recompensat cu o mențiune specială a juriului, Premios Sebastiane și redă povestea lui Adi (Adrian Schiop), un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlneşte pe Alberto (Vasile Pavel Digudai), un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul.

Ecranizare a romanului omonim scris de sibianul Adrian Schiop, Soldații. Poveste din Ferentari, un amestec subtil între documentar și ficțiune, aruncă o privire îndrăzneață spre intimitatea relației dintre doi homosexuali, pe fondul sărăciei și a blocurilor sordide din Ferentari, cu tonuri de manele și scandal. Pelicula redă un spațiu urban închis, aproape de centrul Bucureștiului, în care o comunitate romă săracă trăiește după propriile reguli, cu gangsteri de scara blocului și cântăreți de manele, cu haine la uscat și seringi pe jos, unde simbioza dintre cei doi este pusă la încercare de lipsa banilor și reacțiile homofobe ce-i înconjoară.

„Abordarea realității prin mijloacele cinemaului documentar este o preocupare constantă a Astra Film. Acest film de ficțiune poartă amprenta cunoașterii de foarte aproape a realităților dure și opace ale cartierului Ferentari din București, prin prisma unei povești neobisnuite. Prima prezență a Ivanei Mladenovici la Astra Film Sibiu, înainte de a deveni regizoare și actriță de prestigiu, a fost acum 6 ani, în competiția studențească, iar apoi în secțiunea documentar românesc, cu multi-premiatul film Turn Off the Lights. De 25 de ani Astra Film este o rampă de lansare pentru producțiile autohtone și un susținător aprig al cinematografiei românești”, a declarat Dumitru Budrala, directorul Astra Film.

Biletele vor fi puse în vânzare la Astra Film Cinema, în Piața Mică nr. 11, în fiecare seară de proiecție începând de la 18:30. Prețul unui bilet este 10 lei. Pentru rezervări puteți trimite un email la aff@astrafilm.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava