Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 1600 de solicitări pentru oferta de formare prin învățămîntul profesional au fost transmise Inspectoratului Școlar Județean de către operatorii economici din județ. Între cele mai solicitate calificări sunt cele în meseriile de mecanic auto, ospătar, bucătar, și confecționer produse textile. Mai toate solcitările se regăsesc în proiectul planului de școlarizare pentru anul de învățămînt următor.

Operatorii economici din județ au putut trimite la IȘJ, pînă pe 29 decembrie 2016, solicitarea de școlarizare, pe calificări și număr de locuri, astfel încît proiectul planului de școlarizare pentru anul școlar 2017-2018 să poată fi adaptat la nevoile pieței de muncă și la tendința de dezvoltare. Au fost depuse un număr de 1672 de solicitări, 1568 dintre acestea fiind alocate, constituindu-se 56 de clase distribuite în 22 de unități de învățămînt. Nu au putut fi alocate toate solicitările, fie pentru că erau mai puțin de 14, minimul necesar pentru constituirea unei grupe, operatorul nu asigura practica, fie nu există unități școlare acreditate să școlarizeze calificarea solicitată. Un număr de 20 clase, cele mai multe, au fost alocate pentru calificarea în meseriile de: mecanic auto, tinichigiu și vopsitor auto. 11 clase sunt pentru calificările: ospătar-chelner, vînzător unități alimentare, cofetar, patiser, iar 6 clase pentru confecționer produse textile, confecționer articole piele și înlocuitori.

Vineri, proiectul planului de școlarizare a fost transmis în teritoriu, pentru semnarea contractelor între unitățile școlare și operatorii economici. Urmează avizarea planului de către Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social Suceava, apoi avizarea de către Ministerul Educației.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava