Concert pascal
MOPAN Suceava

BBC Knowledge va difuza miercuri, 16 iulie, de la ora 23:00, documentarul Somme: Războaiele din labirintele secrete ce prezintă unul dintre cele mai bine păzite secrete ale Primului Război Mondial: o rețea de tuneluri adânci, recent descoperită, care se întinde pe mai mulți kilometri.

Acest câmp de luptă pierdut, situat în subteranele micului sat francez La Boisselle dinPicardy, a fost construit, în mare parte, de trupele britanice, între 1914 și 1916. Peste 120 de oameni și-au pierdut viața în aceste tuneluri, în încercarea de a străpunge liniile germane din apropiere, aceste galerii fiind mormintele multora dintre ei. Documentarul îi urmărește pe istoricul Peter Barton și o echipă de arheologi, aceștia devenind primii oameni în aproape o sută de ani care au intrat în acest labirint încă periculos.

Minele militare erau încărcături explozive uriașe care puteau distruge un tranșeu fortificat într-o secundă. Pentru a plasa aceste mine sub liniile germane, soldații britanici erau nevoiți să joace un joc terifiant de-a șoarecele și pisica în subteran – trebuiau să monitorizeze în permanență săpăturile dușmanului și să încerce să intercepteze tunelurile germane fără a fi detectați.

Dezvăluind realitatea sumbră a acestui straniu război subteran, Peter află povestea oamenilor care au luptat aici, inclusiv a minerilor și muncitorilor civili specializați în lucrări de canalizare. Ies astfel la iveală misiunea secretă a acestora din prima zi a Bătăliei de peSomme, precum și motivul pentru care comandamentul britanic nu a reușit să valorifice avantajul tactic crucial oferit de cei care au săpat aceste tuneluri.

Despre BBC Knowledge. BBC Knowledge este o revoluţie în ceea ce priveşte divertismentul de documentare. Printr-o variată grilă de programe de non-ficțiune şi divertisment științific, ne inspirăm telespectatorii să privească lumea în care trăim dintr-o perspectivă nouă şi spectaculoasă. Cultivăm varietatea şi diversitatea şi de aceea oferim una dintre cele mai largi game de programe: de la natură şi știință până la tehnologie, aventură şi istorie. Prin pasiunea şi carisma prezentatorilor noștri, animăm discuțiile şi conversațiile telespectatorilor, stârnindu-le imaginaţia cu ajutorul unor experienţe incredibile. Considerăm cunoaşterea o călătorie fascinantă a descoperirilor împărtăşite, de aceea BBC Knowledge nu încetează să surprindă, să inspire şi să uimească asupra universului în care trăim.

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Romtelecom, Digi și Orange TV.

 

Pentru mai multe informaţii despre lumea BBC Knowledge vizitați:

http://www.bbceurope.com/romania/

https://www.facebook.com/BBCKnowledgeRomania

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava