Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministrul transporturilor, Iulian Matache, a declarat sâmbătă la Suceava, că șoseaua de centură a Sucevei va fi finalizată până în vara anului viitor. Oficialul guvernamental a declarat că lucrările vor fi executate de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), care este și beneficiarul investiției, mai puțin o serie de lucrări de artă precum unele consolidări și lucrări la poduri care vor fi scoase la licitație în perioada imediat următoare.

”Îmi pare rău că s-a ajuns aici și că nu am reușit până acum să terminăm șoseaua de centură. Pot să vă spun că CNADR se va mobiliza până la finele lunii și va relua lucrările cu oamenii săi pe sectoarele care permit acest lucru. Sunt alte câteva sectoare de poduri, de consolidări care vor fi scoase la licitație. Eu sper ca licitația pe poduri să se închidă iarna asta iar în primăvară să începem lucrările. Undeva în două trei luni ar putea să fie gata. Dacă vorbim și de componenta unde va lucra Compania și de componenta care va fi scoasă la licitație probabil că întreaga investiție va fi închisă în vara anului viitor”, a declarat Matache.

Nechifor: ”Pe domnul Matache îl cunosc foarte bine, am foarte multă încredere în el și până acum nu m-a dezamăgit”

La rândul său președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, a ținut să precizeze că până acum la șoseaua de centură a Sucevei au venit în vizită 11 miniștri ai transporturilor însă crede că Iulian Matache va fi cel care va inaugura întreaga investiție.

”Din nefericire povestea centurii de la Suceava este una complicată cu costuri exagerat de mari de 6 milioane de euro pe kilometru pe un profil de drum național dar noi nu judecăm ci încercăm să găsim soluții. Nu este simplu. Pe domnul Matache îl cunosc foarte bine, am foarte multă încredere în el și până acum nu m-a dezamăgit. Sunt convins că nici de acum înainte”, a declarat Nechifor. Lucrările la șoseaua de centură a Sucevei au început în urmă cu aproape șapte ani. Până acum a fost dat în folosință doar unul din cele trei tronsoane ale șoselei și anume cel care leagă DN17 de DN2 Șcheia-Pătrăuți în lungime de 5,7 kilometri. Lucrările la celelalte două tronsoane sunt blocate total. Ruta ocolitoare a Sucevei, dinspre Fălticeni spre Vama Siret, care trece prin Moara, Şcheia şi Pătrăuţi, va avea o lungime de 13,2 kilometri şi va descongestiona traficul greu din municipiul reşedinţă de judeţ.

Șoseaua de centură a Sucevei va fi gata până în vara anului viitor. Este promisiunea ministrului transporturilor, 2.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava