Concert pascal
MOPAN Suceava

Specialiști de la Biroul pentru România al Organizației Mondiale a Sănătății au fost, la Suceava, pentru a culege datele necesare unui studiu privind cauzele ratei peste medie a mortalității în epidemia actuală de rujeolă. Ei au venit împreună cu reprezentanți ai Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Conform Direcției de Sănătate Publică, din datele Institutului Național de Sănătate Publică rezultă că rata deceselor provocate de rujeolă în populația infantilă, de la declanșarea epidemiei în România, în februarie 2016, este de 4 la mia de cazuri. Rata este mult peste cea cunoscută în literatura de specialitate, de un caz-două la o mie de copii diagnosticați cu rujeolă. Pînă pe 4 ianuarie 2019, numărul total de cazuri confirmate de boală a fost de 15.600, din care 59 de decese.

DSP menționează că, în acest context, rezultatele studiului sînt de cea mai mare importanță pentru Guvern, Ministerul Sănătății și organizațiile internaționale partenere. Ipotezele privind factorii de risc pe care studiul le va testa sînt: afecțiunile de sănătate asociate expunerii la rujeolă, co-morbidități, co-infecții cu alte virusuri circulante, în special, gripă, accesul dificil la servicii de sănătate, mai ales pentru persoanele cu domiciliul în zone rurale și statusul vaccinal.

La DSP Suceava, au fost prezentate camera frigorifică pentru păstrarea vaccinurilor și Laboratorul de diagnostic și investigare în sănătate publică, iar oaspeții au fost impresionați de nivelul dotărilor și de pregătirea personalului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava