• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Specialiști de la Biroul pentru România al Organizației Mondiale a Sănătății au fost, la Suceava, pentru a culege datele necesare unui studiu privind cauzele ratei peste medie a mortalității în epidemia actuală de rujeolă. Ei au venit împreună cu reprezentanți ai Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Conform Direcției de Sănătate Publică, din datele Institutului Național de Sănătate Publică rezultă că rata deceselor provocate de rujeolă în populația infantilă, de la declanșarea epidemiei în România, în februarie 2016, este de 4 la mia de cazuri. Rata este mult peste cea cunoscută în literatura de specialitate, de un caz-două la o mie de copii diagnosticați cu rujeolă. Pînă pe 4 ianuarie 2019, numărul total de cazuri confirmate de boală a fost de 15.600, din care 59 de decese.

DSP menționează că, în acest context, rezultatele studiului sînt de cea mai mare importanță pentru Guvern, Ministerul Sănătății și organizațiile internaționale partenere. Ipotezele privind factorii de risc pe care studiul le va testa sînt: afecțiunile de sănătate asociate expunerii la rujeolă, co-morbidități, co-infecții cu alte virusuri circulante, în special, gripă, accesul dificil la servicii de sănătate, mai ales pentru persoanele cu domiciliul în zone rurale și statusul vaccinal.

La DSP Suceava, au fost prezentate camera frigorifică pentru păstrarea vaccinurilor și Laboratorul de diagnostic și investigare în sănătate publică, iar oaspeții au fost impresionați de nivelul dotărilor și de pregătirea personalului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava