MOPAN Suceava

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu marchează prima și ultima zi a ediției din 2022 cu un impresionant spectacol cu drone realizat de echipa EVSKY!
Spectacolul, intitulat #findBEAUTY, constituie o premieră în istoria FITS și înlocuiește celebrele focuri de artificii care au luminat cerul la edițiile anterioare.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu are loc între 24 iunie și 3 iulie și este cea mai mare sărbătoare a artelor spectacolului! Pentru zece zile, orașul și împrejurimile sale vor fi gazda a peste 3500 de participanți din 75 de țări, iar publicul este așteptat la peste 800 de evenimente în 80 de spații de joc.

„Am ascultat, așa cum facem mereu, vocea comunității sibiene care ne-a sugerat că artificiile sunt o formă de spectacol extrem de populară și apreciată de public, însă nu foarte prietenoasă cu mediul.
Mai mult decât atât, FITS aduce mereu publicului cele mai noi tehnologii puse în slujba artelor spectacolului. Avem VR, avem muzee virtuale și multe altele, astfel că era firesc să facem acest pas de la lumina artificiilor la magia celor 200 de drone din spectacolul #findBEAUTY” – Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General TNRS.

Spectacolul EVSKY este inspirat din tema ediției din acest an – FRUMUSEȚE – și preia îndemnul organizatorilor de a găsi Frumusețe în tot ce ne înconjoară, în natură și oameni.

„Conceptul unui spectacol de lumini cu drone pornește de la o idee, apoi sunt desenate pictogramele, iar o echipă de proiectare le traduce în imagini animate. Colaborarea cu FITS include crearea și execuția a două spectacole diferite, precum și punerea la dispoziție a doi piloți UAS și a unei echipe la fața locului.” Mădălin Preda – Creative Director & Project Manager EVSKY.

Show-ul cu drone este integrat cu un spectacol de lasere și creează un eveniment vizual și auditiv de proporții epice, conceptul muzical fiind semnat de compozitorul Vasile Șirli. Coloana sonoră de excepție care îmbogățește acest spectacol – două monumente ale muzicii universale sub bagheta maestrului Sergiu Celibidache – contribuie la o experiență artistică unică: „Rapsodia română nr. 1” de George Enescu (înregistrarea istorică din 1978) și „Odă bucuriei” de Ludwig van Beethoven.
Din echipa acestui grandios proiect fac parte regizorii Bobi Pricop și Alexandru Condurache.

Informații tehnice:

Primul spectacol artistic cu drone, la nivel mondial, a avut loc în urmă cu zece ani, în Austria.
Tehnologia, fără de care n-ar fi posibil show-ul de lumini cu drone de la FITS 2022, este alcătuită din softul de control EVSKY STUDIO și dronele EVSTAR, acestea fiind construite special pentru acest gen de spectacol. O singură dronă cântărește mai puțin de 500 de grame și poate produce până la 16 milioane de combinații de culori.
Acestea se deosebesc de dronele standard printr-o serie de caracteristici unice, precum sursa puternică de lumină LED sau lipsa camerelor foto și oferă un LED RGB full-color, un mod de zbor inteligent și un sistem de poziționare de înaltă precizie.

Gratie experienței profesionale extinse, echipa EVSKY a dezvoltat un sistem stabil, flexibil și eficient care poate fi folosit în siguranță de un singur pilot. Pentru fiecare show există și un pilot secundar alocat pentru situații speciale.

Publicul este în deplină siguranță: „În timpul fazei inițiale de planificare, lucrăm îndeaproape pentru a identifica zonele cele mai bune pentru lansare, spațiul aerian sigur de zbor și unghiurile optime de vizualizare pentru public.” – Alin Neacșu-CTO & Flight Manager EVSKY.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava