MOPAN Suceava

Noua conducere interimară a Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a anunțat că această unitate spitalicească a început să funcționezeze în parametri aproape normali. În cadrul unei conferințe de presă, managerul interimar al Spitalului Județean Suceava, Anatolii Buzdugan, a declarat că cifrele actuale sunt îmbucurătoare, atât din punctul de vedere al cadrelor medicale revenite în activitate, cât și al pacienților vindecați. „De pe data de 1 mai, de la plecarea conducerii militare, la Spitalul Județean Suceava a fost numit un nou interimat, în funcțiile de manager și director medical. Din momentul respectiv a trecut o săptămână. Suntem într-o perioadă de tranziție în care suntem nevoiți să preluăm aceste funcții, atât funcție administrativă, cât și funcție medicală. Noi, în calitatea noastră de foști sefi de secție de neurochirurgie și chirurgie generală avem experiența managementului în serviciile pe care le-am condus. Sunt multe provocări în situația actuală. A trecut deja o săptămână și în toată această perioadă am ținut o legătură foarte strânsă atât cu personalul medical, care este la datorie și își exercită funcția de îngrijire a pacienților suferinzi cu această infecție, cât și cu cei care sunt reprezentanții autorităților locale, Consiliul Județean, Prefectura și Comitetul pentru Situații de Urgență, cu care avem o comunicare permanentă și din partea cărora avem asigurări, nu numai verbale, dar și practice, că ne susțin în toate activitățile pe care le desfășurăm cu un singur scop, pentru a îngriji pacienții și pentru a-i face cât mai repede bine astfel încât să controlăm situația epidimiologică în spital”, a declarat Anatolii Buzdugan. El a subliniat că în ultima săptămână s-a înregistrat o tendință de descreștere a numărului de cazuri de coronavirus internate, dar și o tendință de creștere a numărului de cazuri externate și vindecate. Anatolii Buzdugan a mai spus că una dintre provocările cele mai mari la momentul preluării conducerii a fost revenirea personalului medical în activitate.

„La momentul actual, din ce în ce mai mulți colegi, medici, asistente și personal auxiliar s-au reîntors în serviciu. La medici aproximativ 88% dintre cei care activau înainte de pandemie au revenit la serviciu, asistente medicale aproximativ 77% și personalul auxiliar, aproximativ 67%. Este o perioadă cu o tendință de relaxare. Activitatea personalului medical în momentul de față se desfășoară în condiții optime. Nu mai există sincope. Toate serviciile, așa cum au fost ele reconfigurate în cadrul Spitalului Județean, datorită noilor circuite care au prevăzut comasarea a foarte multe secții, funcționează în parametri optimi”, a spus managerul interimar al Spitalului Județean Suceava. El a mai evidențiat faptul că în momentul de față se înregistrează o rată de externare a celor care au fost bolnavi de coronavirus pentru cea a internărilor. ”Consider că în momentul de față suntem pe un trend ascendent și să sperăm că va continua la fel ca și până acum”, a declarat Anatolii Buzdugan.

Dr. Valeriu Gavrilovici: Începem să funcționăm cum trebuie

La rândul său, directorul medical al Spitalului Județean Suceava, Valeriu Gavrilovici, a declarat, la rândul său, că cifrele prezentate de managerul interimar sunt îmbucurătoare, el făcând referire în special la resursa umană a spitalului. „Întoarcerea la muncă a aproape tuturor medicilor și a trei sferturi din asistente, respectiv două treimi din infirmiere și îngrijitoare nu face decât să fie expresia faptului că pandemia a trecut. Imunitate s-a câștigat, personalul își revine și din punct de vedere psihologic și este apt de muncă. Coroborat cu tendința constantă din ultima săptămână a scăderii numărului de cazuri noi nu face decât să întărească pe de o parte ideea că personalul știe ce are de făcut, poate să facă, iar trendul se consolidează din punctul de vedere al îmbolnăvirilor noi, care este în scădere sigură. Cel puțin din analiza datelor epidimiologice. Vedem ce rezervă viitorul”, a spus Valeriu Gavrilovici.

El a declarat că Spitalul Județean Suceava a fost apt să primească „șocurile punctuale”, respectiv cazurile de îmbolnăvire de la centrele sociale de la Sasca Mică, Costâna și Bogdănești. Valeriu Gavrilovici a declarat că spitalul a avut și resursa umană și paturile disponibile pentru a prelua aceste cazuri. „Vestea îmbucurătoare este că pacienții, atât beneficiari cât și personalul de la Costâna și la Sasca Mică a început să părăsească încă de săptămâna trecută spitalul cu rezultate negative. Deci marea majoritate a personalului fie este în carantină, în autoizolarea de după externare și se va întoarce în curând la muncă. De asemenea, beneficiarii centrelor respective s-au întors la Sasca şi la Costâna în zonele special dedicate celor care au fost bolnavi și trebuie să se carantineze. Şi spunem fără să facem din asta un titlu de laudă că începem să funcționăm cum trebuie”, a mai spus Gavrilovici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava