MOPAN Suceava

Consiliul Județean a alocat Spitalului Județean de Urgență ”Sf.Ioan cel Nou” de la Suceava încă12 milioane de lei. Anunțul a fost făcut de șeful instituției, Gheorghe Flutur, în cadrul unui eveniment dedicat celei mai mari unități spitalicești din județ care a avut loc astăzi la Eden Garden. Flutur a precizat că în acest an Spitalul Județean a beneficiat de cea mai mare finanțare din partea forului tutelar adică peste 50 de milioane de lei.  ”Asta înseamnă undeva 14 – 15% din bugetul întregului județ. Și de ce o facem? Pentru că dorim să atingem niște scopuri finale în favoarea pacienților și a cetățenilor. De exemplu, ieri am semnat actul care finanțează în continuare laboratorul de medicină nucleară pentru oncologie. Atâta lume bolnavă de cancer. Și dotarea de la Suceava care va avea un PET-CT de ultimă generație și un SPECT – CT, pentru a nu mai sta programați șase luni la Târgu Mureș sau la Timișoara sau nu știu unde. Vor fi la Suceava și vor fi foarte repede. Sigur că sunt multe gânduri de viitor”, a spus Flutur.

El a adăugat că are și un regret acela că Ministerul Sănătății nu a aprobat încă secția de arși de la Suceava. ”Am cerut și această chestiune să o facem pentru că suntem la 450 de kilometri de București. Dar vom insista în continuare”, a spus șeful administrației județene. El a amintit că luna viitoare va fi dat în funcțiune cel mai modern ambulatoriu din România cu internare de zi, pe modelul clinicii AKH de la Viena. ”Este clădirea nouă pe patru nivele, de 4.000 de metri pătrați în care avem corespondentul secțiilor din spital. Fiecare medic poate să facă analize”, a spus Flutur. El a subliniat că Spitalul Județean Suceava reprezintă o poveste de succes la nivel național arătând că secretul este omul apolitic. ”L-am lăsat apolitic. Să te ferească Dumnezeu să intre politicul în așa ceva. Și spun asta răspicat. Pentru că foarte multe insuccese în România au fost din cauza politizării excesive”, a concluzionat Gheorghe Flutur.

Spitalul Județean Suceava mai primește încă 12 milioane de lei de la Consiliul Județean, 9.3 out of 10 based on 8 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (8 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava