MOPAN Suceava

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a precizat Ministerul Sănătăţii a alocat anul acesta o sumă de încă cinci milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la noul spital din acest municipiu. Cătălin Coman a amintit că aceeaşi sumă a fost alocată de către Guvernul României şi în luna decembrie a anului trecut. El a precizat că din cele cinci milioane de lei alocate la finalul anului 2014 a rămas nefolosită o sumă de aproape 4,1 milioane de lei, în condiţiile în care timpul nu a permis realizarea de lucrări de o asemenea valoare, banii urmând să fie cheltuiţi în acest an.
„Cu fondurile primite de la Guvernul României prin ultimele două alocări financiare, lucrările de construcţie la spitalul din Fălticeni se apropie de final şi sunt optimist că investiţia va fi finalizată la termen. De la Fălticeni s-au făcut toate diligenţele pentru a avea continuitate în finanţarea lucrărilor, iar acest efort este real pentru că din 2012 până în prezent pentru această investiţie am primit 38 de milioane de lei, adică 380 miliarde de lei vechi”, a spus Cătălin Coman.
El a adăugat că activitatea Spitalului Municipal Fălticeni va fi sprijinită în acest an şi prin alocări de fonduri de la bugetul local, unitatea spitalicească urmând să primească 150.000 de lei pentru aparatură şi dotări medicale. Primarul din Fălticeni a subliniat faptul că în bugetul local de anul acesta sunt prevăzute fonduri şi pentru achiziţionarea de locuinţe pentru medici, în acest sens fiind repartizată suma de 600.000 de lei. „Vom avea un spital nou, dar nu este suficient să avem o clădire dacă nu avem medici. De aceea încercăm să atragem cadre medicale la Fălticeni, oferindu-le confortul muncii dar şi locuinţe de serviciu”, a afirmat Cătalin Coman. El a mai spus că din veniturile proprii ale spitalului mai este prevăzută o sumă de 600.000 de lei pentru dotări. Cătălin Coman a mai declarat că toate achiziţiile vor fi făcute astfel încât aparatura să fie utilă spitalului în condiţiile oferite de spitalul vechi dar să poată să fie mutate în noul spital după finalizarea construcţiei.

Spitalul Municipal din Fălticeni a primit o finanţare de încă cinci milioane de lei de la Ministerul Sănătăţii, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava