Concert pascal
MOPAN Suceava

Să trăiești tinerețea frumos chiar e un lucru mare. Când Îl iubești pe Dumnezeu, alegi conștient binele și te străduiești să păstezi fericirea pe care ți-o dăruiesc faptele firești, naturale, simple, dar atât de minunate.

Mă bucur că tinerii mei, oriunde merg, dăruiesc din bucuria lor și își pun amprenta asupra lucrurilor, lasă urme spre rodire, fiind modele demne de urmat. Au rădăcina puternică în dragostea și mărinimia pe care le-au învățat în cadrul acestei incredibile organizații de tineri care este ATOS – Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni.

Pe lângă voluntariatul pe care-l fac în cadrul organizației noastre și implicarea în multele noastre proiecte, tinerii noștri sunt foarte buni și la învățătură și împletesc armonios rugăciunea, cu munca susținută și distracția.

Prețuim foarte mult distracția și e recompensa care vine după osteneală, e firescul plăcut care înviorează și bucură.

Așa a fost și ieșirea grozavă pe pârtia de la Mestecăniș, în vârf de munte, la zăpadă multă. Dumnezeu ne-a dat o vreme foarte bună. A fost un cer senin și un soare, de iarnă, dar atât de călduț. Voia bună s-a instalat rapid. După 2 km de mers pe jos, pârtia a fost un rai după care au râvnit tinerii un an întreg. Răsplata vine tot timpul după efort susținut, care, doar raportat la Dumnezeu aduce roadă și mântuire.

Tinerii s-au dat cu sania, cu discurile pe toate pârtiile amenajate. S-au întrecut apoi la traseul de tubbing, unde distracția a fost maximă. Tubbing vine de la tubby, în engleză, și e bărcuța gonflabilă folosită pe o pistă amenajată cu zăpadă și gheață, cu flancuri ridicate la curbe. Unii dintre ei au skiat, urcând și coborând 3 munți atât de abrupți, dar atât de frumoși. M-am alăturat lor, că îmi place, și ne-am bucurat împreună.

Sportul și mișcarea ocupă un loc important între activitățile noastre. Amintesc și de alte activități sportive, pe care le desfășurăm cu succes: rafting pe Bistrița, tururi cicliste pe drumuri forestiere, alpinism pe Rarău, pinball la Dorna, promenade pe trasee turistice, mai ales porțiunea adoptată din Via Transilvanica, de la Mănăstirea Putna la Mănăstirea Sucevița.

Aceste ieșiri minunate sunt recompensă pentru rezultatele deosebite la învățătură și pentru activitatea intensă de voluntariat. Ele aduc sănătate, încheagă grupul de tineri și dăruiesc amintiri de neuitat în viață.

Anul e abia la început și avem planuri mari. Calendarul e plin de activități. Cerem ajutor de la Dumnezeu să fim sănătoși și să avem vreme bună cu pace! Nu uităm să-I fim recunoscători pentru toate rânduite și îngăduite în viața noastră și să fim mulțumitori!

Pr. Justinian-Remus A. Cojocar

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava