MOPAN Suceava

Echipa de rugby CSM Bucovina Suceava ar fi trebuit să înceapă returul Diviziei Naționale de Seniori (DNS) la începutul lunii aprilie, cu un meci pe teren propriu cu vechii rivali de la Bârlad. Partida a fost amînată din cauza pandemiei declanțată de coronavirus și ”ordinea de zi” pentru jucătorii cu balonul oval s-a schimbat radical.

Antrenorul sucevenilor, Marius Colțuneac, ține legătura zilnic cu o parte din jucători, antrenamentele la domiciliu fiind un fel de ”frecție la un picior de lemn” pentru rugbiști.

”Rugbiul sucevean alcătuiește o adevărată familie. Este cunoscut faptul că cei mai mulți băieți au serviciu, iar rugbiul era și este pentru ei o pasiune.

Deși la antrenamente nu era ușor, ne dăm seama acum că era ca o destindere după muncă. Începusem bine pregătirea, băieții aveau un moral bun și aveam chiar planuri clare să mai aducem jucători. Acum nu putem decât să așteptăm pentru că altele sunt prioritățile. Aveam jucători care stăteau la hotel sau la căminele universității și vă dați seama că toți sunt la casele lor. Ca să vă dau un exemplu, unul din băieți, de la Tecuci, este acasă și mă sună des să vadă dacă suntem bine, având în vedere situația de la Suceava. Din fericire, da, suntem toți sănătoși”, a declarat Marius Colțuneac.

Există mai multe variante legate de reluarea campionatului sunt două variante mai vehiculate. O primă variantă propusă de Federația Română de Rugby era ca meciurile să se reia în vară, când se va putea, cu etape condensate, două pe săptămână. Pentru DNS – al doilea eșalon valoric al rugbiului românesc, această variantă a fost respinsă de toate echipele și este considerată imposibil de pus în practică. Cum majoritatea jucătorilor nu sunt profesioniști, ar fi extrem de greu și chiar periculos pentru integritatea lor să se joace miercuri-sâmbătă.

Antrenorul Marius Colțuneac spune că este nevoie de cel puțin trei săptămâni de pregătire colectivă pentru a se putea trece la meciuri oficiale. Rugbiul este un sport greu, de contact, iar intrarea direct în iarbă după luni de pauză ar fi periculoasă.

O altă variantă despre care se vorbește la federație ar fi ca meciurile care trebuiau să aibă loc în această perioadă să se joacă din septembrie. Practic, ar însemna ca sezonul actual să se încheie spre finele lui 2020, iar din 2021 să se joace noul campionat în sistem primăvară-toamnă. Deocamdată nu s-a luat vreo decizie oficială și probabil că nici nu se va lua prea repede, toată lumea așteptând să vadă cum evoluează pandemia.

CSM Bucovina Suceava și RC Gura Humorului, cele două reprezentante ale județului la nivel de seniori în rugby, se află pe locurile 7, respectiv 8 în campionat, ultimele două poziții din DNS. Conducătorii ambelor echipe speră la un retur mai bun, având și destule atuuri în acest sens, de la jucătorii legitimați și până la programul competițional mai avantajos din retur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava