PNL
PSD
PMP

Pe terenul special amenajat din comuna Costești (Buzău) s-au desfășurat la finele lunii august Campionatele Europene de modele spațiale, competiție organizată de Federația Aeronautică Internațională, Federația Română de Modelism, Primăria Municipiului Buzău și Primăria comunei Costești.

La acest campionat au participat 136 de sportivi din 20 de țări. Din lotul României, au făcut parte și cinci sportivi de la CSTA Suceava, doi la categoria seniori, care au concurat la trei probe și trei la categoria juniori, care au concurat la patru probe. Probele de concurs, au avut loc în condiții nu chiar prielnice pentru acest sport, (temperaturi de 32 de grade și vant de 7-8m/s), ceea ce a făcut dificilă recuperarea modelelor.

Ca de fiecare dată, sportivii suceveni s-au numărat printre protagoniștii concursului. Liviu Alexandru Botușan a cucerit medalia de argint și titlu de vicecampion european la clasa S3A (model de durată cu parașuta) la individual, iar echipa României a obținut locul IV.

La juniori, Negrea Constantin a cucerit locul II împreună cu echipa României la clasa S4A ( rachetoplane). Un alt sportiv sucevean, pretendent la medalii, a fost urmărit de ghinion ratând podiumul de premire din cauza faptului că modelul său a luat contact cu sârmele de înaltă tensiune rămânând suspendat. CSTA Suceava a dat încă o dată că are sportivi de valoare și școala aeromodelismului bucovinean are resurse.

Sportivii de la CSTA Suceava, medaliați la Campionatele Europene de modele spațiale, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Sport
Catalina Culipei - PNLPRO RomâniaUniunea Polonezilor din România
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava