Concert pascal
MOPAN Suceava

Recent, la Bucureşti s-a desfăşurat al doilea turneu de calificare pentru finalele Campionatului Național Individual de lupte greco-romane pentru juniori. Luptătorii de la LPS Suceava au avut din nou o evoluţie remarcabilă şi sunt în grafic pentru accederea în ultimul act al competiţiei.
Deşi au participat cu un lot format în mare parte din cadeți, sucevenii pregătiți de antrenorii Andrei Bolohan, Valerică Gherasim și Daniel Ciubotaru au reușit deja, după doar două turnee, să-și asigure un loc în lupta pentru medalii. Astfel, din 14 sportivi ce au intrat pe saltea, 10 vor merge mai departe, la faza finală a competiției. Component al lotului național de juniori, Teodor Horătău s-a clasat al treilea la categoria 55 de kilograme, după ce în ultimul meci l-a învins pe adversarul cu care se va lupta pentru titlul de campion la naționalele de cadeți. Un alt component al lotului național de juniori, Daniel Blănari a fost foarte aproape de locul I, dar a greșit în meciul decisiv, deși conducea la puncte și a terminat pe locul trei la categoria 74 de kilograme, el fiind încă la cadeți. Tot la 74 de kilograme, alți doi suceveni au obținut calificarea la turneul final, Bogdan Amărculesei terminând pe locul cinci, în timp ce colegul său Andrei Apetre a terminat pe locul șapte la acest al doilea turneu. Sucevenii au avut trei sportivi și la categoria 55 de kilograme, unde Viorel Strugariu a terminat pe locul cinci, Ionuț Acostăchioaie a ieșit pe locul șapte, iar colegul său Sebastian Strijac a venit pe locul opt, primii 12 clasați la fiecare categorie având dreptul să meargă la finala pe țară. Tot la etapa a doua, Cristian Ostrovanu a ieșit pe locul cinci la 84 de kilograme, iar Mihai Corbu a fost al VII-lea la 66 de kilograme. Deși era favorit la câștigarea categoriei 120 de kilograme, Constantin Huțuleac a disputat doar două meciuri și a fost oprit de antrenori din cauza unei infecții ce-l deranja, terminând în final pe locul cinci.
„Au fost două etape în care am reușit să calificăm nu mai puțin de 10 sportivi, chiar dacă am avut un lot foarte tânăr, opt dintre cei ce merg la finală fiind cadeți. În plus, mulți dintre ei au învins adversari cu care se vor bate la medalii, atât la finalele de cadeți, cât și la juniori. Încercăm să-i motivăm să muncească și să lupte cu sufletul. La finalele de juniori ne dorim cel puțin un titlu de campion național și aici favorit este Huțuleac, dar și cât mai multe medalii, mai ales că o mare parte din ei au șansa de a urca pe podium. Vreau să mulțumim conducerii ISJ Suceava, CSM și LPS Suceava, Primăriei și Consiliului Local Suceava, dar și sponsorilor Sevi Caba, Paul Popovici, Valentin Stănuț și Nicu Cazacu” a declarat antrenorul Andrei Bolohan, cel ce alături de colegii săi Valerică Gherasim și Daniel Ciubotaru se ocupă de pregătirea luptătorilor suceveni de la LPS și CSM. Turneul final al Campionatului Național Individual de lupte greco-romane va avea loc la finalul lunii aprilie, la Tulcea.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava