Concert pascal
MOPAN Suceava

Una dintre cele mai afectate ramuri sportive în pandemia cauzată de coronavirus a fost cea de natație. Înotătorilor le-a lipsit mediul lor natural în care să se antreneze și timp de mai mult de trei luni s-au pregătit pe uscat și au făcut unele dintre cele mai bizare exerciții.

Sportivii suceveni fac și acum un rând de antrenamente pe uscat, celălalt fiind realizat în bazinul din Fălticeni. Performerii suceveni abia așteaptă să se poată pregăti în bazinele închise, cel de la Școala Generală nr.3 Suceava și al USV pentru că peste două săptămâni vor avea loc Campionatele Naționale.

Recent, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroea afirmat, că începând de la începutul acestei săptămâni, în urma hotărârii de Guvern prin care se va prelungi starea de urgenţă, va avea posibilitatea de a debloca toate sporturile din România, inclusiv cele de contact.

„Pot să vă fac şi un anunţ: în momentul de faţă, urmare a hotărârii de Guvern care va fi adoptată la începutul acestei săptămâni, în şedinţa de Guvern, de prelungire a stării de alertă, vom avea posibilitatea legală să deblocăm toate sporturile în România, bineînţeles, care funcţionează după nişte reguli complementare oferite de zona medicală, chiar dacă îi incomodează, ele sunt absolut obligatorii când vorbim de sănătatea publică. Nimeni nu se poate juca cu sănătatea sportivilor şi participanţilor la competiţiile sportive”, a declarat Stroe.

”Sportivii noștri s-au pregătit în toată pauza cauzată de pandemia de coronavirus, o lungă perioadă pe uscat și abia de prin iunie în bazinele în aer liber de la Fălticeni. Odată cu începerea anului școlar lucrurile s-au mai complicat și abia așteptăm ca și bazinul în care ne pregăteam noi, cel al Școlii Generale nr.3, să se deschidă. Am înțeles că de la începutul acestei săptămâni, după cum afirma ministrul Stroe, să se deblocheze toate sporturile.
Peste două săptămâni avem Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori și apoi la scurt timp cel de copii și avem nevoie de antrenamente specifice” a declarat profesorul Cezar Moscaliuc de la CS 3 Suceava.

Alături de sportivii de la CS 3 Suceava, în competiție vor intra și înotătorii de la CSU din Suceava.

”Și acum facem un rând de antrenamente pe uscat și unul în bazinele de la Fălticeni. Este greu de crezut că bazinul din cadrul USV se va deschise în acest an, dar noi sperăm pentru că sportivii noștri s-au pregătit mult timp și abia așteaptă o competiție oficială” a menționat din directorul CSU din Suceava, Sorin Rață.
Adevărul este că înotătorii, fără apă, mediul lor specific de concurs și antrenament, arată efectiv ca peștii pe uscat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava